perjantai 24. helmikuuta 2012

Dixou radiossa

Tiistaina oli radiopäivä meillä Dixoun kanssa. Joka paikkaan sen pitää päästä mukaan. Siellä se sitten otti torkut huolettomana, kun minä hiukan stressasin suorassa lähetyksessä.

Ystävieni tai museon ystävien piti tulla mukaan myös, mutta viime tingassa he peruuttivat. Lähdin autolla Nîmesiin. Onneksi varasin tarpeeksi aikaa, koska siellä oli katutyöt menossa joka paikassa ja siten joutui menemään tuntemattomia kiertoteitä. En silti eksynyt kaupungin labyrinttiin. Jätin auton rautatien takakortteliin, jossa on ilmaispaikkoja, koska se on omakotitalo asuntoaluetta.

Paikallisradiostudiot ovat siinä lähellä keskustassa. Olin etuajassa noin puolituntia, varttia ennen kuin pyydettiin. Toisaalta toimittaja otti meidät vastaan silti ja voitiin aloittaa ohjelman valmistelu. Naisjournalisti haasteli minua ja kyseli kaiken mahdollisen, miten minä tänne Etelä-Ranskaan alkuaan olen tullut, koko tarinan pähkinänkuoressa. Aika utelias hän oli. Toisaalta ei siinä mitään, niin joskus museokävijätkin kyselevät, he haluavat tietää "kaiken". Vaikka se oli vain taustatietoa, ei siitä ollut tarkoitus radiossa puhua.

Niin kuulema retkeilymajassakin ystäviäni tentataan aina välillä. Mitä kaikkea ihmiset voivat kysyä? - Ei toisilla ole rajoja. En minä vaan viitsisi. Epähienouksiin se menee helposti.

Sitten lopulta tuli ohjelman aika. En ollut valmistellut yhtään, ajattelin, että kerron spontaanisti. Toimittaja teki itselleen muistiinpanot ja niiden pohjalta juonsi. Huomasin lopulta, se oli jo liian myöhäistä, että olisin minäkin voinut ottaa eteeni listan yhdistyksen tavoitteista, joita on jo kuusi ja myös kolmesta näyttelystämme. Koska ulkoa kaikki ei tule automaattisesti sanottua kuin papukaija vaan jännittävässä tilanteessa. Joka tapauksessa saatiin siihen 15-20minuuttiin mahtumaan aika paljon asiaa. Ja kun kysyin ystävieni mielipidettä jälkeenpäin, he sanoivat, että se meni ok silti ja mainosta siitä tuli museolle.

Dixoun läsnäolo paikalla oli tärkeä. Söpöä karvapalloa seuratessa turha stressi häipyi vähitellen. Museomarkkinointimatkalla me oltiin taas kerran. Se tietää uusia kävijöitä museoon. Joten tämä "tenttini" oli vaivan väärtti.