sunnuntai 1. elokuuta 2021

Vanha lippis kertoo

Tämä eilen puhdistamani nalle sai isoveljen lakin päähänsä. Rantalan Lakkitehdas Oy,Seinäjoki lukee lakin sisäpuolella, tehty.50-60-luvulla, kun kaikki oli kotimaista ainakin suurimmaksi osaksi.

Veli ei tiedä, missä hänen vanha lippiksensä on. Taitaa vähän yllättyä, kun sen näkee nallen päässä. Lakki oli kotona kammiossa, jossa on meidän perheen vanha lastenvaatevarasto tallella, kuten ennen kaikki säilytettiin. Toisaalta ei ollut liikoja.

Moottoripyöräilijän kuva piti olla lakin sivussa. Sitä pikkupojat ihailivat. Onneksi isona ei hankittu vaarallista moottoripyörää kenellekään meillä. Serkkupoika kuoli moottoripyörä onnettomuuteen teininä. Elämä loppui lyhyeen.

Jos haetaan vintistä tai muualta jotakin vanhaa, se herättää muistoja. Toiset enemmän ja toiset vähemmän. Ja jos se on jotakin omaa henkilökohtaista, aina enemmän tulee mieleen mennyttä aikaa kuin filminauhalta.

Velipojalle tämä lakki on varmaan muistorikkain.

Kuvan vieras, vuosia sitten nukketapahtumasta Salon de Provencesta ostamani, nalle toimii nyt sinä ajatusten tuulettajana, jota kaipasin tässä pandemiassa. 

Kohta ryhdyn virkkaamaan nallekarhulle housuja. On parempi ajatella välillä vaikka housuja ettei korona stressaa. Tulee seurattua muuten liikaa uutisia Twitterissä. Toisaalta se on myös mainospaikka nukeille ja nalleille ja valmistaa maaperää, ennen kuin museo tulee Suomeen.

Nyt virkkaushommiin!