perjantai 19. huhtikuuta 2013

Dixou ja uusi kesähame

Keskiviikkona ystäväni lähtivät. Meillä oli mukavaa. Siitä on puolitoista vuotta kun he olivat viimeksi. Silloin tällä alueella oli kauheat tulvasateet ja Anduzen minitornaado. Juuri uskalsi tulla autolla lentokentältä tänne, koska joka paikassa vesi tulvi ja teitä oli poikki. Nyt päinvastoin ilmat olivat ihanat. Kesä tuli yhtäkkiä, varmaan 30°C oli auringossa. Kaikki luonnossa nyt vihertää ja kukkii, niinkuin simsalabim-taikasanalla. Niin nopeasti luonto herää kesään täällä Etelä-Ranskassa, kevättä ei kauaa ole.

Seija ja Andrew lupasivat kirjoittaa pienen jutun vierailusta tähän blogiini. Kiva kun on välillä myös muiden kirjoitusta.

Toisaalta nyt viikonlopuksi on luvattu viilenevää. Joten päätettiin Dixoun kanssa lähteä ajelemaan eilen hyvän sään aikaan, museon markkinointimatkalle. Muutama päivä sitten tuli postista Remoulinsistä Pont du Gardin turistitoimistosta lasku. Se oli hyvä uutinen, koska viime vuoden 30 euron sijasta tänä vuonna se on vain 10 euroa ei voittoa tuottaville yhdistyksille. Samalla voitiin viedä museomainoksia moneen paikkaan sinne matkan varrella.

Karkkimuseossa oli iso parkkipaikka melkein täynnä, valtava ihmistulva jo nyt tähän aikaan vuodesta. Toisaalta nyt on kevätlomien aikaa koululaisilla ja muilla. Vietiin mainoksia karkkikaupan eteisen mainostelineeseen ja myös Karkkimuseoon. Siellä virkailija otti ne vastaan. Sitten seuraavaksi Uzèsin turistitoimistoon ja sinne mainokset.

Dixou tykkäsi kävellä vähän kaupungilla, koska siellä se tapasi koiraystäviään jos jonkinlaista rotua. Kaikki ne tervehtivät ystävällisesti. Nuuskimista oli paljon, koska oli mielenkiintoisia hajuja joka paikassa.

Minulla oli mukanani 3 pientä hyväkuntoista posliininukkea 1900-luvun alusta, olin saanut niitä ostaa halvalla 11,50 euroa kappale Barjacista. Niitä minulla on samanlaisia monta, joten nuo kolme olivat myyntiä varten. Mentiin yhteen antiikki- tai vanhan tavaran kauppaan. Kysyin, jos he ostavat. Kyllä vain, sanoi myyjä. Näytin nukkejani. Sitten pohdittiin hintaa...Pyysin 60 euroa. 50 euroa lupasi monsieur. Tehtiin kompromissi eli 53€. Hyvin ne menivät kaupaksi, yllätyin, ja voitin melkein 20 euroa.

Kun kerran ollaan Uzèsissä, jossa on paljon hyviä vaatekauppoja, sinne piti poiketa nelijalkaisen ystäväni kanssa. Kesä edessä ja jotakin uutta päällepantavaa täytyy olla. Museossa ei saa olla vanhanaikainen. "Uudet aatteet ja uudet vaatteet"- laulettiin yhdessä iskelmässä kauan sitten. Niin se on. Kaupasta löydettiin 50% alennuksella hellehame, joka maksoi juuri sen 20 euroa, joka oli tienattu muutama minuutti sitten.

Me saattiin paljon aikaiseksi tällä reisulla. Kun kotiinpäin lähdettiin autolla, aurinko porotti ihanasti ja mieli oli hyvä meillä parhailla ystävyksillä. Noin 100km tuli matkaa kaikkiaan.

Onni on Peugeot 205, se antaa siivet.

http://souvenirs.midiblogs.com/media/02/00/2468098105.pdf
Siinä yllä vielä skannattu sivu Pont du Gardin turistioppaasta 2013, jossa me ollaan mukana. Tein punaisen ruksin merkiksi siihen.