perjantai 29. heinäkuuta 2016

Paikallislehti mainostaa meitä 16.vuotta

Joka vuosi Midi Libre on tehnyt pienen mainosartikkelin tästä museosta keskikesällä pyytämättä. Joinakin vuosina he ovat tulleet tekemään isomman artikkelin paikan päälle.

Kiitos tälle uskolliselle yhteistyökumppanillemme! Vaikka me ollaan ulkomaalaisia, yhtä hyvin on meitä mainostettu alusta alkaen ja huomattu kuin paikallisia ranskalaisia. Lehti ei ole ollut puolueellinen kuten kylämme kunnantalo. Se taas johtuu siitä, että kunta on hyvin perinteistä paikallaan pysyvää kansaa, joka ei ole paljoa merta edemmäs kalaan koskaan mennyt. Kaikki on läheltä löytynyt. Nurkkapatriootteja kivimuuriensa sisällä, joiden mukavuutta vieraat uhkaavat tavalla tai toisella. Niinkuin mitään hyvää ei voisi muualta tulla. Kerron tästä esimerkin kohta toisessa jutussa.

Englannin Brexitin myötä voi muuallakin paremmin sanoa totuuden julkisesti. Se toi esille sen, mitä on pinnan alla kuohunut EU vastaisuudessaan, ulkomaalaisvihan.
________________________________________________________________________________

http://www.midilibre.fr/2016/07/25/musees-des-poupees-et-des-nounours,1371073.php

Plus de 2 500 nounours à découvrir.

Le Musée des poupées et des nounours se cache dans le cœur de Lézan, dans une vieille maison du XIIe siècle, au 4, rue de L'Estrangladou.
Ulla-Maija, avec un joli accent et son âme d'enfant, dévoile son minuscule musée installé dans sa propre maison où les jouets ont pris vraiment toute la place. Imaginez, une collection de plus de 2 500 nounours, maisons de poupées anciennes qu'elle redécore minutieusement.
Ouvert jusqu'au 31 d'août, tous les jours de 11 h à 18 heures. Tarifs : 5 €, adulte ;  4 €, enfant.
Contact : 04 66 83 19 57.
_________________________________________________________________________________
Tässä vapaa suomennukseni:

Yli 2500 nallekokoelma
(Siinä lehti paisuttelee, koska kysymys on koko kokoelmasta eikä pelkästään nalleista. Mutta he haluavat tuoda esiin huomiota herättävästi me nallejen keräilijät ja meidän hullutuksemme, vaikka positiivisessa mielessä silti)

Nukkenallemuseo on piilossa Lézanin kylän keskellä vanhassa 1100-luvun talossa. Osoite...

Kaukaa Pohjolasta tullut Ulla-Maija esittelee pientä kotimuseotaan kuin Liisa Suuressa Ihmemaassaan. Talo on tupaten täynnä vanhoja leluja, nalleja, nukketaloja, joita hän kunnostaa uuteen loistoonsa.

Aukioloajat...