maanantai 2. huhtikuuta 2018

Hyvää pääsiäistä 2018!

Täällä ovat kevätilmat alkaneet lopulta, vaikka myöhästyneenä. Puissa alkaa vihertää ja pelloilla kukkii keltaisina voikukan näköiset kukat.

Museossa on alkanut vuosi lupaavammin kuin viime vuonna. Tähän mennessä on ollut 58 museokävijää, se tekee melkein 100 euroa enemmän yhdistyksen budjettiin viime vuoteen nähden. Se on meille paljon.

Netti tuo eniten ihmisiä, myös museomainoksemme. Ja suurin osa on ollut paikallisia läheisistä kylistä tai kaupungeista. Omia kyläläisiä ei ole ollut, vain yksi entinen kuntakoulumme opettaja tuli miehensä kanssa.

Viikon päästä alkavat kuukauden kestävät koululaisten kevätlomat. Joten silloin voi odottaa ihmisiä museoon enemmän.

Viime päivinä mieltäni on askarruttanut uusi mahdollinen museotalo, jota olin katsomassa ensin viime viikolla vain ulkoapäin ja sitten uudestaan sen sisältäpäin lauantaina St Ambroix kylässä.

Ihastuttava keskiaikainen kortteli ikivanhoine taloineen vei taas kerran sydämeni. Enkä meinaa saada sitä sieltä pois. Nimittäin Sébastien löysi toisen talon uudemmassa korttelissa, joka olisi sopivampi esteettömyys normineen. Mutta minua se ei pahemmin miellytä, kun kerran jotakin satumaisempaa on nähnyt ja kokenut. Niissä vanhoissa on taikaa, uusissa ei. Ne jättävät minut kylmäksi. Mutta miten sovittaa niihin vanhoihin paikkoihin vaadittavat uudet museonormit? Siinä kompakysymys.

Tuumasta toimeen. Laitoin oman taloni myyntiin nettiin. Sekin on pieni ponnistus, täytyy olla motivoitunut ja jotain heti tilalla horisontissa.