keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Onni onnettomuudessa

Täällä on ollut helteisiä päiviä tällä viikolla, viime viikko satoi kokoa ajan. Luonto on muuttunut kesävihreäksi ja kukkivaksi linnunlauluineen sateiden jälkeen. Yhtäkkiä saapui kesä. Vuodenaikoja täällä ei ole samalla tapaa kuin Suomessa.

Joten me ollaan riemuittu Dixie haukun kanssa ulkoillessamme kauniista luonnosta. Se hyppii ja pomppii ilosta kuin lehmät ensimmäistä kertaa ulos päästessään kesälaitumille. Ruohikoilla kieriskely ja vapaana juoksu on hauskaa tälle susikoiralleni. Sen voi päästää vapaaksi, koska se tulee takaisin, kun pyytää.

Mutta ilomme loppui lyhyeen tai me saimme opetuksen koiran kanssa. Punkit ovat myös ilmestyneet kaikkialle ja ne saalistavat joka paikassa, jossa vaan on hiukankin pitempää ruohoa. Viime torstaina tai perjantaina löysin haukusta 5 punkkia ja talostani 4 pudonnutta veripunkkia. Olin unohtanut punkkivaaran enkä ollut ostanut kaulapantaa ja niskapipettejä, jota aina täytyy olla, kun kevätkesä saapuu. Joten apteekkiin ja tohtoroimaan karhunpoikaani.

Luin netistä, että koira on kuitenkin ihmistä vastustuskykyisempi eikä kaikki punkit aiheuta vaaraa. Mutta tuo punkkisuoja täytyy aina pitää voimassa koiralla. Labradorillani ei ollut sellaista hätää, koska pidin sitä aina liekassa. Se teki tyhmyyksiä vapaana ollessaan, siksi en sitä vapaaksi päästänyt kuin harvoin. Joten siitä punkkeja en löytänyt kuin ihan muutaman kerran 7 yhteisen vuotemme aikana.

Nyt on taas totuttelemista kesän riemuihin ja vaaroihin. Dixien lääke näyttää tehoavan, enkä enää ole punkkeja löytänyt. Minua kauhistutti, jos joutuisi myrkyttämään taloni siltä varalta. Otin selvää apteekissa, remonttikaupassa, eläinlääkärin vastaanotossa ja netissä. Lisäksi puhuin koiratarhan työntekijän kassa, hän asuu kylässämme.

Tällaisessa tilanteessa kotimuseo ei ole hyvä ratkaisu. Kokoelma ei ole aina turvassa tuholaisilta, kun asutaan samassa talossa. Toisaalta varkailta se voi olla paremmassa turvassa, koska on aina vartija "pollarikoirineen". Jos se voi tuoda harmia tuholaisuhillaan joskus, se tekee joka päivä suuren palveluksen vartioinnillaan. Jokaista ovikellon soittoa se ulvoen haukkuu kuin palopilli.

Koiran kanssa on siten stressattu viimeiset päivät. Nyt, kun on hankkinut tietoa vähän joka paikassa, sekin helpottaa. Yhden koirantaluttajan kanssa puhuttiin, miten saa itseäkin tarkkailla, ettei saa vakavia punkkitauteja.

Jos nyt on ollut huonoja päiviä, tänään oli hyvä päivä. Voiko paremmin sattua pieni yllätys, ajattelin, kun posteljooni toi odottamani paketin jo tänään, vaikka paljon myöhemmin sen piti tulla Amerikasta asti. Paketissa oli ihastuttava saksalainen miniatyyri tina-astiasto 1900-alusta tai vanhempi. Se oli kuin lahjaa vain, vielä nimelläni pieni kortti! Sydäntä lämmitti.

Tässä kuvia. Laitoin siitä tinalautaset nukketalon keittiön hyllylle. Myöhemmin niillä voi kattaa pöydän hienoine aterimineen toiseen nukketaloon.