keskiviikko 1. toukokuuta 2024

Hyvää Vappua!

Isosiskon koulupiirustus 60-luvulta.

Vappu on työnjuhla. Joten jotakin piti tehdä nyt Vappuna 2024.

Jokin aika sitten ostin 3 nallea 25eurolla ebaystä, lähetyskuluineen 34€. Ne olivat niin liikuttavia, siksi ne piti saada nallekokoelmaan. Ajan kuva, kun lapsilla ei ollut paljoa leluja, joten se, minkä sai, oli loppuun leikitty.

Ajattelin, että niiden  tulevaisuus täytyy turvata, kun kovia ovat jo kokeneet. Laatikkoon ja lasin taakse piiloon, se on paras keino. Nätti uusi rusetti vielä kaulaan jokaiselle, että hienona saavat olla esillä museossa.

Olen nähnyt vanhoja puulaatikoita myynnissä kirppareilla, osto-myyntiliikkeessä ja niistä on tehty huonekaluja, yksi sellainen kaappi minulla on nukketalona, jossa lasiovi. Siitä tuli idea.

Poikkesin osto-myyntiliikkeeseen supermarketista tullessani Anduzesta. Siellä oli puinen shampanjalaatikko, mutta hinta 40€! Katsoin netistä. Yksi alkoholiliike netissä myy puisia laatikoitaan myös tyhjänä 17€, ostin yhden. Petsasin sen ruskehtavaksi saksanpähkinävärillä. Seuraavalla supermarketti reisulla Anduzessa leikkautin lasin remonttiliikkeessä 7€. 

Minulla on kotona vanhaa tapettia ja tapettiliisteriä. Leikkasin tapetista suikaleita, joilla tapettiliisterillä voi sulkea lasin reunat laatikon päälle. Nallet olin kiinnittänyt kunkin naulalla naruun päästään ja jalkoihin naula reunaan, että pysyvät paikoillaan laatikossa. 

Tein videon nallejen uuden pesän rakentamisesta. 

Kolmen tuntemattoman lapsen rakas nalle on nyt ikuistettu nähtäväksi kaikille museokävijöille, kun uusi kotimuseo aukeaa.