tiistai 17. syyskuuta 2013

Missä nukkenallemuseon nallet viettävät joulua 2013?

http://www.mediatheque-ales.fr/actu/index.php

Menin nalletreffeille Alèsin kirjastoon ihan sillä mielellä, että perutaan koko juttu. Alku innostus loppui äkkiä, kun kuulin huonoja uutisia toisen lelumuseon näyttely kokemuksista kirjastoissa.

Minua oli kirjastossa vastassa neljä madamea, joille kerroin heti museokolleegojen huonot kokemukset hyvää Marseillen tapahtumaa unohtamatta.

Mutta kun näin heidän suunnitellun näyttelypaikan, alkoi mieleni muuttua. Olin innostuksissani ajatellut ensimmäisenä iltana, että se voisi olla kuin nallejen teatteriesitys. Ja nyt paikan päällä siltä se näytti. Edessäni oli lasten osaston iso satu teatterinäyttämö verhoineen, jonne voisi hyvin tehdä koko näyttelyn, suojattuna, jos siihen saa esteet eteen, ettei sen sisälle pääse ketään. He lupasivat ottaa selvää niiden hankkimiseksi. Joten alettiin suunnitella joulunäyttelyä niinkuin oli puhelimessa puhuttu ja unohdin kokonaan, mitä kaikkea vahinkoa voisi kokoelmalle tulla.

Kirjaston budjetti tuli myös esille, en muuten olisi jatkanut keskustelua. 600 euroa joulukuukauden näyttelystä saisi palkkiota. He kuljettavat tavarat ja vakuuttavat ne. Toisaalta myös minulla täytyy olla vakuutustodistus omalta vakuutukselta. Kun puhuttiin myöhemmin Sébastienin kanssa, hän sanoi, ettei palkkatarjous ollut huono. Mutta minun täytyy olla siellä joka päivä läsnä, muuten vartiointia näyttelylle ei ole julkisessa tilassa, kukaan henkilökunnasta ei ole lähettyvillä aina. Joten ajateltiin, että voin pyytää lisäksi bensakulut, kun teen kirjallisen expotarjouksen.

Olen piirtänyt jo näyttely hahmotelman paperille. Mielikuvitus saa nyt lentää jouluun asti, jos hyvin käy ... Siitä tulee vanhan ajan joulu, ei nykyajan kaupallinen.