tiistai 25. kesäkuuta 2013

Dixou aikamatkalla


http://www.flickr.com/photos/62079252@N04/sets/72157634325862568/

http://www.vieux-mas.com/

Eilen oltiin Dixoun kanssa autoajelulla Beaucairen lähellä, jossa on Vieux Mas 1900 eli vanha maatilamuseo 1900-luvun alusta.

Se on Provencessa noin 80km matka täältä Uzèsin kautta yhteen suuntaan. Nyt pitää kulkea vähän, koska ensi viikolla alkaa heinäkuu ja 5. päivän jälkeen ranskalaisten kesälomat. Sitten saa päivystää täällä museossa joka päivä, eikä pääse enää kovin kauas vapaalle pariin kuukauteen.

Otettiin paljon kuvia ja tein niistä kuvasarjan flickr.com sivuille. Mielenkiintoista oli nähdä maalaiselämää eri kulttuurissa. Kotieläimetkin ovat erilaisia kuin Suomessa.

Dixou oli kovin innostunut tästä vierailusta. Kanoja se olisi lähtenyt ajamaan takaa mielellään kuten Peppi koirani Suomessa. Ja pukitkin sitä kiinnostivat kovasti, meinasi mennä heidän aitaukseensa. Minulla oli siitä kova pidätteleminen talutushihnassa. Tappelussa se olisi kyllä jäänyt toiseksi noiden monisarvisten pukkien kanssa. Lampaiden ja pikku vuohien kanssa se tuli hyvin toimeen. Härkiä lähelle ei viitsitty mennä. Dixou olisi ne yllyttänyt oikein sodankäyntiin. Sen jälkeen ei tiedä mitä olisi tapahtunut, auta armias! Koko museon eläintarha olisi voinut villiintyä. Aasien kanssa se teki tuttavuutta, ne nuuskivat toisiaan uteliaina. Riikinkukko ei suostunut näyttämään meille komeaa värikästä pyrstöään kuten usein nähtiin lapsena Turun Kupittaalla. Ehkä se oli Dixoun vika. Kaikki pulut se siellä piti komennossa kuten kissat meidän kylässä.

Kotimatkalla syötiin jätskit supermarketin pihalla. Illalla pitkän automatkan jälkeen Dixou nukkui tyytyväisenä petillään kuin 12 vuotiaat koiranpennut. Se unelmoi varmaan vielä unissaankin kaikista päivällä tapaamistaan eläinystävistään. Jos ei nähnyt painajaisia jätti häristä.