sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Nuket ja nallet filmitähtinä

Kiitos Paulalle ja Timolle museovisiitistä. Vierailusta syntyi video, jota voidaan piakkoin näyttää kaikille internetissä. Se meiltä on puuttunut. Nykyään kaikilla museoilla on netissä ainakin joku video.

Me ollaan katseltu sitä museotiimin kanssa viime päivinä ja ollaan tyytyväisiä. Minä vähän ajattelin, että mahtaako olla sekamelskan näköinen tämä museo filmillä, koska on täpötäynnä. Mutta ei se nyt pahemmin tule esille.

En voi julkistaa videota vielä tähän nettiin, vasta ehkä ensi viikolla. Meillä on täällä yksi asia hoidettava ensin.

Oli tylsä viikonloppu, ei ollut ketään museossa, paitsi perjantaina yksi pariskunta. Toisaalta pääsesonki alkaa vasta heinäkuussa. Nyt on vielä hiljaista aikaa. Turistit eivät ole vielä saapuneet.

Toissa päivänä olin Karkkimuseossa ja Uzèsin turistitoimistossa viemässä museomainoksia. Kylvetty on noita mainoksia joka ilmansuuntaan pitkin vuotta, joten voi olettaa, että se kantaa hedelmää pikkuhiljaa. Siksi olin vähän pettynyt tänään. Toisaalta turismi on hyvin epäsäännöllistä.

http://www.midilibre.fr/2013/06/06/le-tourisme-un-enjeu-pour-les-cevennes,712020.php

Siinä yllä linkki Sevennien alueen turismikokouksesta, jossa Alèsin asutustaajaman päättäjät olivat juuri yksi päivä. Kuvassa näkyy myös Alèsin kunnanjohtaja, jolle kirjoitin nukkenallemuseosta. Nyt hän tietää, että sellainenkin on täällä olemassa. Jos hän joskus tavatessaan meidän kylän kunnanjohtajan tai kunnantalon kermaa ottaa puheeksi tämän asian. Voi kysyä, minkälainen se teidän kylän museo on. Kunnantalon väelle tuleekin siitä oikein kompakysymys. Miten siihen vastaisi, kun ei ole koskaan käynyt katsomassa. - Paljastuu se, että heistä tämä nukkenallemuseo ei ole vierailun väärtti. Vain kaikki oma on hyvää, sellaisia nurkkapatriootteja he ovat. Ranskalaisten omahyväisyys korostuu tällaisessa ei turistikylässä. Ja sen huomaa joissakin museovierailuissa, kun täällä kaivataan enemmän kaikkea Ranskassa valmistettua ja kaihdetaan muita kilpailijoita kuten Saksassa valmistettua. "Arvaa oma tilasi ja anna arvo toisellekin", niin vanha kansa sanoi.