torstai 6. kesäkuuta 2013

PR - museolle, enemmän tai vähemmän

Kävin yksi maanantai Alèsissa, kun siellä on toripäivä.

Kokoelman inventaariota tehdessäni tarvitsen kynän, jolla voi kirjoittaa kankaalle. Joten hain sieltä torilta, jossa on kaikenlaista ompelutavaraa. Kynän mukana on kankaalle silitettävää nauhaa, johon voi kirjoittaa. Tarkoitus on merkitä kaikki nallet. Kesäsesonki alkaa ensi kuussa ja nykyään suuri osa nalleista on otettu pois vitriineistä, koska ne on tarvittu nukketaloihin tai minityyreihin suojaksi pölyltä. Nallet ovat käden ulottuvilla, joten niiden pitää olla paremmin mukana inventaariossa ja yksilöity omalla nimellään ja numerollaan. Tähän asti ne ovat olleet vain summittain kokonaismääränä, ei tarpeeksi tarkasti, listalle merkittynä. Olen ne kyllä aina myös mitannut ja kuvaillut jonkun verran.

Kaikkia nalleja ei ole helppo identifioida, mikä merkki tai valmistaja on kyseessä, joten meinaan antaa niille nimet almanakasta, ensin ranskankielisestä ja sitten kun se loppuu, otan esiin suomenkielisen almanakan. Vaikka kyllä niitä nimiä riittää molemmissa kielissä! Niin kaikista tähän asti nimettömistä nalleista tulee oikein persoonallisuuksia.

Inventaariosta puheenollen, isoista nukketaloistani on ollut hommaa. Niissä on sisällä paljolti yli 100 yksityiskohtaa laskettavana ja kuvailtavana.

Alèsissa ollessani päätin poiketa myös torin vieressä olevalle kunnantalolle, jota olin suunnitellut. Me kaikki Alèsia ympäröivät kylät kuulumme nykyään sen asutustaajaamaan eli suurAlèsiin. Siinä hyvä syy mennä sinne kunnanjohtajan puheille ja kysellä paikkaa nukkenallemuseolle. Minulle sanottiin siellä vastaanotossa, että siitä pitää kirjoittaa kirje kunnanjohtajalle. Niin asia hoituu heillä. Tuumasta toimeen. Hain ideaa internetistä sellaisen virallisen kirjeen kirjoittamista varten ja kun sain sen valmiiksi kirjoitettua, tarkistutin kirjeen vielä Sébastienilla. Ja sitten postiin. Nyt sen täytyy olla jo perillä, koska postitin sen alkuviikosta.

Eilen ulkoiluttaessani Dixoua me mentiin koulun ohi kuten melkein joka päivä. Myös koulun postilaatikkoon pudotin museomainoksen. Jos vaikka  koululaisryhmä tulisi museoon tämän kesäkuun lopusta, kun heillä on koulun päättäjäiset.

Mitähän mahtaa kuulua näistä markkinointi tempauksista? Saa nähdä. Joka tapauksessa se on mainosta. Meistä puhutaan vähän enemmän. Muuten meidän olemassaolosta ei paljoa edes tiedetä.