lauantai 22. kesäkuuta 2013

Kesäkuvia

Tänään oltiin ajelulla Sommièressa. Siellä on lauantai aamuisin kirpputori. Ei ollut mitään erikoista kiinnostavaa torilla muutakuin miniatyyri vaasi, kiinalainen cloisonné. Ne ovat hienoja. 4 eurolla sai sen.

Viime viikonlopulla menin illalla Montpelliersin lentokentälle ja ajoin Sommièresin läpi. Vein samalla sen turistitoimiston postilaatikkoon museomainoksia.

Kylän vieressä kulkee iso joki, joka tulvii kovien sateiden aikana. Muuten Sommières on ihana viehättävä kylä, joka vilisee turisteja kuten Anduze kesällä.

Näin siltaa ylittäessäni mustia joutsenia valkoisten seurassa. Niitä piti mennä nyt valokuvaamaan. Niitä näkee harvemmin. Tulee mieleen "Tuonelan joutsen". Jotenkin surullisen kauniita.

Keskiviikkona oltiin Nîmesissä markkinointi matkalla. Mainoksia on kylvetty joka paikkaan. Tilasin taas uuden satsin 500 kpl turistitoimistosta. Ei enää nuukailla niiden jaossa. Viime vuonna ne toivat tänne museoon paljon ihmisiä.

Muuten kesäkuu on ollut hiljaisempi kuin viime vuonna. Eikä nyt alkuvuonna ole ollut yhtään ryhmää. Saa nähdä minkälainen loppuvuoden puoliskosta tulee, päästäänkö samoihin vuosituloksiin kuin ennen. Kuukaudet ainakin vaihtelevat ja ovat erilaisia, jos vertaa aikaisempiin vuosiin.

"Hiljainen kylätie" voi olla tyyntä ennen myrskyä. Toivon mukaan.

Alèsin kunnantalolta tuli jo vastaus sähköpostilla museon toimitila kirjepyyntööni. Tällä hetkellä ei ole tiedossa mitään ilmaista paikkaa museolle. Mutta he lupasivat tallentaa hakemuksen.

Kerroin uutisen Sébastienille. Hän totesi, että Anduzen ja Alèsin kunnantalot olivat positiivisempia kuin oma kylä Lézan niinkuin arvata saattaa.

Pieni salaisuus tässä vielä suomalaisille. Ei me ihan tosissamme museopaikkaa Alèsista haettu, ei se ole hieno turistikaupunki tai -kylä. Mainosmielessä me se tehtiin. Kaikki Alèsia ympäröivät kylät kuuluvat nykyään sen asutustaajamaan, joten Alèsin kunnanjohtajan on hyvä tietää myös nukkenallemuseosta. Täytyy saada vettä myllyyn, jotta meistä puhutaan.

http://www.sommieres.fr/ 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Mustajoutsen

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cygnus_atratus_-adult_with_chicks_in_Australia-8.jpg