Alla olevia kuvia klikkaamalla niistä saa isommat. Ensimmäisessä näkyy maalaamaton lauta, joka on siinä tukipuuna pitämässä kylttiä pystyssä kiviporttia vasten. Se "loisti" siinä keskeneräisen näköisenä. Minua häiritsi se. Joten sekoitin mustaa ja harmaata maalia, joista sain tumman värin.Toisessa kuvassa se näkyy tummanharmaaksi maalattuna. Lautaa ei enää huomaa ainakaan niin paljoa. Kolmannessa kuvassa alimmaisena on kyltin takaosa. Siinä laudan yläosa pisti silmään haittaavasti eri värisenä kuin tausta. Sen maalasin ruskeaksi kuten kylttikin. Nyt olen tyytyväinen lopputulokseen.
Sébastien sitävastoin ei ajatellut tarpeelliseksi koko hommaa. Toisaalta hän on käytännöllinen ihminen, esteettiset seikat yksityiskohtineen ovat vähemmän tärkeitä. Minä taas en ole ollenkaan käytännöllinen, isosisko sanoi kerran. Se näkyy jokapäiväisessä elämässä. Ostan ennemmin nätin nukketalon kuin pyykkikoneen. Kaikkea ei voi saada, täytyy valita. Lisäksi talvella säästän lämmityskuluissa, jotta voin hankkia jotakin hienoa kokoelmaan.
Meidän ihmisten erilaisuus on vaan hyväksi. Jos me olisimme kaikki samanlaisia, tylsä olisi tämä maailma. Ja monet työt jäisivät tekemättä, jos kaikilla olisi samat intressit.
Tarvitaan erilaisia näkökulmia. Joskus huomaa vasta toisia kuunnellessa, miten yllättävän eri tavalla voi maailman nähdä tai tuntea. Viimeksi kun oli museossa pariskunta, bretagnelainen madame sanoi, että metsä on hänestä pelottava, sinne ei hän yksin paljoa uskalla mennä. Meille suomalaislle metsä on lähes pyhä paikka. Runoilijan mukaan "Metsä kirkkoni olla saa..." Me sienestäjät ja marjastajat voimme viettää päiviä isossa metsässä, siellä on tunnelmallista ja rauhallista.
Samalla reisulla vein museomainoksia vielä parille isolle leirintäalueelle. Ensi viikolla alkavat pääsiäislomat ja ne kestävät koko kuukauden toukokuun alkuun asti täällä Ranskassa. Maa on jaettu kolmeen eri loma-aika alueeseen, jotta lomat olisivat vähän eri aikaan eri puolilla. Ei meillä Suomessa ollut koulussa kuin pääsiäisen päivät lomaa silloin kun minä olin koulussa 60-70-luvulla.
Dixou on pistänyt itsensä taas joka kuvaan.