tiistai 19. maaliskuuta 2013

Seuraava talo

Tässä englantilainen nukketalo, jonka ostin jo vuosia sitten. Se on ollut näytillä tyhjillään. Kooltaan se on aika iso, noin 85cm korkea. Vahvatekoinen, vaikka jalustareunat täytyy korjata.

Keltaisen maalin alta näkyy alkuperäinen punatiiliseinä. Maalinpoisto on hankalaa ja työlästä, tulos epävarma. Joten se saa olla keltaisena. Mutta katto on oudon värinen ja savupiippu. En ole koskaan nähnyt ennen keltaista savupiippua! Joten ne maalaan sen väriseksi kuten ne yleensä ovat. Kokeilen ensi kuvakäsittelyohjelmalla.

Alla kuva sisältä. Lattialla oli 70-luvun kokolattiamatto, revin sen pois, koska se oli ruma. Liimat jäivät. Siinä on nyt putsaamista.

Asiasta toiseen. Lauantaina oli 4 turistia museossa. Internetti "toi" heidät tänne, kuten monet muut nykyään. Tämä oli viininviljelijäperhe lapsenlapsineen, kotoisin Narbonnesta Välimeren rannalta. Kiva, kun ihmiset ihmettelevät kokoelmaa, varsinkin nukketaloja. Taas tuli esiin se usein toistuva kysymys: mistä olen löytänyt. Olen jo tottunut antamaan ympäripyöreän vastauksen, kiertäen ja kaartaen, ja lopulta sanon, että se on salaisuus. Tai sitten, että vanhantavaran kaupasta.
Koska ihmiset luulevat, että kirpputorilta voisi tehdä kaikkia löytöjä, mikä ei ole totta. Rihkamakauppaa siellä nykyään on suuremmaksi osaksi. Minä etsin harvinaista. Minulla on paljon ei ranskalaista tavaraa, sellaista mitä ei näe joka paikassa täällä.

33 museokävijää nyt kuukauden talvilomien aikana. Se on hyvä tulos. Sébastien sanoi, ettei Anduzessa ollut paljoa turisteja tänä vuonna.