maanantai 5. joulukuuta 2011

Tilaisuudesta vaarin

Olin Anduzessa turistitoimistossa ja tilasin parisataa museomainosta.

Viikon loppupuolella me mennään Uzèsin kautta Haribo-karkkimuseon myymälään. Henriette haluaa ostaa pojalleen karkkeja. Poika on jo iso, mutta on kovasti makean perään. Réunionin saarelle asti hän niitä vie tuliaiseksi tammikuussa.

http://www.haribo.com/planet/fr/info/main/musee/popup/index.php?cat=1&nav=1&subnav=1

En ole koskaan ollut tuolla karkkimuseossa, eikä se minua kiinnostaisikaan, mutta se on yksi alueemme suosituimmista museoista. Kävijämäärät ovat valtavat, olen ne joskus nähnyt tilastoissa.

Samalla viedään museomainoksia sinne, siksi niitä tilasin.

Olin kunnantalolla puhumassa isosta lapsiryhmästä, joka on tulossa museoon ja kyselin, jos voisi silloin avata kunnan yhteiset vapaa-aikatilat, että siellä lämpimässä ne lapset voisivat odottaa vuoroaan tänne museoon. Onneksi sihteeri oli myötämielinen. Soitin heti Lunelin kaupungin lapsiryhmän vastuuhenkilölle ja ilmoitin uutisen. Joten tulossa he sitten ovat. Lupasin mennä vastaan, kun bussi saapuu kylään, että tietää minne mennä.

50 lasta, 10 kerrallaan voi tulla museoon. Ulkona on jo siihen aikaan 21.päivänä jouluviikolla viileää, vaikka tähän asti on ollut leutoa. Lapset ovat 3-6 vuotiaita. Juuri sen ikäiset ovat melkein pahimpia, kaikkea pitää katsella käsillään. Olen jo pyytänyt apujoukkoja vastaanottamaan tätä "lastentarhaa".

Näin Natalien, joka on lastenohjaaja meidän kylässä. Kerroin hänelle myös asian. 50 lasta! Ihmetteli hän. Täytyy nyt puhua kaikille täällä kylällä, että kuulevat, miten Nukkenallemuseo on kysyttyä. Se on niinkuin hyvä juoru eli mainos.