sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Vieraita museossa

http://www.asso-des-solos.fr/

Siinä yllä linkki soolo-yhdistyksestä, joka kävi täällä museossa tänään. 10 "sooloa". Puheenjohtaja oli löytänyt museomainoksemme Nîmesin turistitoimistosta ja sitä kautta he tulivat. Jäsenet olivat vähän joka puolelta naapurikylistä ja kaupungeista. Noin kuusikymppisiä ja nuorempia tyylikkäitä madameja.

10 henkeä tänne sopii yhtäaikaa, mutta ei enempää. Positiivisia ja huumorintajuisia ihmisiä he olivat, niin minun oli helppo selostaa ja vastaanottaa. Vaikka joukossa oli ihan paikallisia, eivät he yhtään kriittisiä olleet, kuten joskus on ollut. Päinvastoin, he tykkäsivät kokoelmasta. Vaikka sanoivat kyllä kuten muutkin nykyään, että tilaa voisi olla enemmän. Yksi viimeisimpiä nukketalojani tuli hyvin huomatuksi, amerikkalainen maissintähkä nukkejen keittiö, vaikka se on vaatimaton. Mutta sellainen on täällä Ranskassa harvinainen. Siitä on kuva http://dollhousedreams.free.fr sivulla "Mitä uutta?".

Nyt otin esille pitkästä aikaa vieraskirjan ja pyysin heitä kirjoittamaan.

Ensi viikolla alkaa toisen ryhmän valmistelu, peräti 50 lasta olisi tulossa 21.joulukuuta. Mutta täytyy löytää paikka lapsiryhmille, jotka eivät voi tulla samaan aikaa museoon. Kunnantalolla käyn kysymässä ensin, jos vapaa-aika tila on auki...tai sitten Anduzesta voisi heille järjestään odottelu paikan.

Kyllä oli siivoomista ja järjestelyä tämän päivän ryhmää varten, alkoi jo väsyttää. Nyt olen helpottunut. Vähän stressiä minulla oli. Mutta hyvä mieli tuli. Tänäpäiset ranskalaiset vaikuttivat tyytyväisiltä käynnistään. Niin etteivät he "tyhjin taskuin" lähteneet, vaan "taskut" muistoja täynnä.

Ensi viikolla on nallejen puhdistamista ohjelmassa. 4 vanhaa likaista nallea odottaa pesua kylpyhuoneessa. Ne ovat ties missä kulkeneet. Roskapöntön kautta tänne saapuneet kai. Mutta saippua tekee ihmeitä.