keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Museota etsimässä...

Maalasin uuden museokyltin isoa parkkipaikkaa varten. Siinä kylämme keskellä ei ollut mitään tienviittaa tänne museoon.

Oli vaikea löytää paikkaa tai en rohjennut kysyä lupaa talon omistajalta. En ollut ihan varma, kuka siinä asuu. Sitten näin kerran vanhan miehen menevän talon ovesta sisälle. Olen nähnyt häntä aina joskus aamuisin koiraa taluttaessani ja ystävällisesti hän aina tervehtii. Yksi aamupäivä ajattelin, että nyt tai ei koskaan, soitin ovikelloa ja kysyin lopulta, jos talon seinään saa laittaa museokyltin...Lupa tuli.

Jälkeenpäin kuulin naapurin emännältä, että tuo vanhus on kylämme entinen kunnajohtaja. Itse hän sanoi meille olevansa entinen viininviljelijä. Joten hän on ollut kumpaakin.

Sitten töihin ja kohta piakkoin maalasin luonnonvalkoiselle taustalle kovalevylle "MUSEE" eli Museo ja nuolen ylöspäin, koska suunta on parkkipaikan perällä. Noin runsaan sadan metrin päässä pikkukatujen kätköissä on Nukkenallemuseo.

Sébastien porasi reiät betoniseinään, siihen sai helpommin kuin kiviseen seinään, johon joka kohtaan pora ei mene. Loppujen lopuksi ihmeen helposti jo kauan suunniteltu museokyltti tuli paikalleen muutamassa minuutissa. Näitä "taikaiskuja" tarvitaan, jotta monimutkaiselta näyttävät asiat hoituvat.

Alimmainen kuva on otettu Postin edestä. Piirsin keltaisen nuolen kyltin kohdalle. Vaikka se on pieni, se näkyy tien toiselle puolelle asti paremmin kuin kuvassa.