keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Dixou Pont du Gardilla

http://www.pontdugard.fr/en

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pont_du_Gard

Pont du Gard lisättiin UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 1985.

Pont du Gard on nykyään yksi Ranskan merkittävimpiä turistinähtävyyksiä: sitä käy vuosittain katsomassa yli miljoona matkailijaa (vuonna 2011 1,4 miljoonaa).
_______________________________

Tänään me oltiin Dixoun kanssa Pont du Gardilla. Noin tunnin ajomatka täältä Lézanista.

Koko tätä 2000 vuotta vanhaa roomalaista akvaduktia ympäröivä alue on suljettu, sinne on maksullinen sisäänpääsy. Usein olen ihmetellyt ohi kulkiessani tiellä, miksi sitä ei mistään ilmansuunnasta näy kauempaa. Toisaalta alue on samalla suojeltu.

Pont du Gardin nähtävyyspaikka on suuri virkistysalue luonnon ja kulttuurin keskellä. Siellä voisi kuluttaa koko päivän.

18 euroa on kallis hinta parkkipaikalle+sisäänpääsymaksuna. Myös lähiteillä on pysäköiminen  kielletty, paikkaa ei autolle löydä.

Mutta paikalliset kyllä keksivät, miten sinne pääsee ilmaiseksi, koska parkkipaikalla on vain automaattivahti. Me otettiin vaarin vinkistä ja löydettiin parkkipaikka autolle noin parin kilometrin päästä. Jatkettiin tietä eteenpäin Avignonin suuntaan pari liikenneympyrää, siinä on ravintoloita, kahviloita ja turistikauppoja. Joten sinne jätettiin auto ja käveltiin Pont du Gardiin. Takaisin tullessamme juotiin siinä kahvit voisarven kera ennen kotiin lähtöä.

Joka matka on markkinointimatka. Turisti-infoon jätettiin iso kasa museomainoksia Pont du Gardiin. Jos joku sen yli miljoonasta kävijästä löytäisi sitä kautta tänne Nukkenallemuseoon.

P.S. Dixou löysi uuden hyvän uimapaikan...