tiistai 3. heinäkuuta 2012

180km patikointia Anduzen ympäristössä

Tässä kuva hiljattain kylän keskelle ilmestyneestä uudesta patikointikartasta alueen historiikkeineen ja turistikohteineen. Ensin esitellään Anduze ympäristöineen ja sitten oma kylä Lézan.

http://www.ot-anduze.fr/loisirs-en-cevennes/5-Les-randonn...
http://www.tourismegard.com/
http://www.gard-tourisme.com/

Tämä uusi paikallisalueiden löytöretki-idea 180km säteellä on Gardin alueen turistikomitean ja turistitoimistoiden yhteishanke. Ensin kyläämme tuli oikealla puolella puolittain näkyvä tienviittapylväs ja nyt tämä retkikartta jälkeenpäin.

http://www.flickr.com/photos/100souvenirs/7488856854/sizes/k/in/photostream/

Siinä yllä linkki flickr.com sivuille, jonne laitoin isomman kuvan. Sen tekstissä kerrotaan paikallishistoriaa ja mitä nähtävyyksiä täällä on. Nukkenallemuseo on listassa mukana, koska asialla olivat nuo turistitoimistot. Mutta jos kunnantalo olisi sen takana, ei meitä näkyisi varmaan siinä. Niin on yleensä ollut, jos olen jostain löytänyt tietoa kylästämme.

Siinä plussaa tälle museolle. Onhan tämä ollut olemassa jo 12 vuotta.

Kunta vaan ei helpolla tunnusta muualta tulleiden, varsinkin meidän ulkomaalaisten toimintaa. Se tuli taas kerran esille yksi päivä, joka tietää miinusta museolle. Kunta lähetti kirjeen, jossa kerrotaan uudesta vuoden 2009 laista ja mainoskylttiverosta liiallisen "mainossaasteen" estämiseksi. Tästä lähin pitää aina kysyä lupa kunnantalolta, jos lisätään kylttejä kylälle, vaikka ne tulisivat yksityistalojen seinään ja noiden omistajien luvalla. Samalla kaikki tulee verotettavaksi, joka kyltti. Niitä meillä on nyt monia pitkin kylää, koska tänne on vaikea löytää. Joten kalliiksi ne tulevat jatkossa. Toisaalta kunta ei verota vielä tällä hetkellä pienistä kylteistä, koska ei ole nousukausi.

Ei voittoa tuottava kulttuuriyhdistys rinnastetaan näin yrityksiin Lézanin kylässä. - Me ollaan pohdittu, mitä keksitään. Yksi ratkaisu veron välttämiseksi tai ainakin pienentämiseksi on lähettää syksyllä kunnantalolle yhdistyksen avustushakemus, jota me ei olla tehty kuin alkuvuonna 2001 ja sitten toisen kerran 2002. Vuonna 2001 saatiin 1000 frangia kuten muut kyläyhdistykset, mutta seuraavana vuonna ei. Eikä sitten ole koskaan enää sitä anottu. Tässä uudessa tilanteessa voidaan niin tehdä. Jos kunta antaisi meille sitten avustusta, jolla saadaan sille maksaa se takaisin verona! Siitä se ei ole tietenkään hyvillään, mutta siihen meillä on mahdollisuus, koska on kyseessä yhdistystoiminta.

Niin että hyvää ja huonoa kuuluu tällä kertaa. Jos kertoisin aina vain kaikesta "ruusuina", ei minun tarvitsisi tätä blogia pitää. Ei siinä mieltä olisi. Ei elämäkään sellaista ole todellisuudessa. "Risuja" me saadaan aina välillä.