torstai 5. heinäkuuta 2012

Pont du Gardin alueelta uutisia

http://www.ot-pontdugard.com/

Maaliskuun lopulla me käytiin Remoulins'in kylässä, jonka turistitoimistosto huolehtii Pont du Gardin markkinoinnista. Piti jättää sinne museomainoksia, mutta he sanoivat, että vain heidän yhdistyksensä jäsenet voivat. Siitä saatiin idea, että liitytään jäseneksi. Koska silloin päästään mukaan moneen: Pont du Gardin turistioppaaseen, nettisivuille jne. Meitä käskettiin odottamaan yhteydenottoa myöhemmin, koska uusista taksoista ei oltu vielä päätetty. Silloin he ennakoivat  jäsenmaksuksi noin 70€.

Huhtikuusta asti on odotettu sieltä uutisia. Ajattelin jo, että meidät on unohdettu. Tänään tuli kirje. Nyt heillä onkin kaksi maksajaryhmää, yritykset ja ei voittoa tuottavat yhdistykset. Yrityksille jäsenyys maksaa 80€ ja ei kaupallisille yhdistyksille 30€. Joten me päästään siihen mukaan 30 eurolla, halvemmalla kuin mitä oli puhuttu. - Unohdin kertoa tästä yhdistyskirjeessä ja yhdistyksen yleiskokouksessa, luulin että sieltä ei kuulu enää mitään.

Anduzen turistitoimiston jäsenyys-ja turistioppaan mainosmaksu yhdessä on 175€  vuodessa. Heillä on sama tariffi kaikille.

http://www.musee1900.com/index.html

Siinä yllä linkki Uzèsin Lelumuseon sivuille. Ihmettelin, kun niiltä ei löytynyt enää mitään mainintaa lelumuseosta, joka on ollut aina tuon 1900-luvun museon yhteydessä. Hain tietoa internetistä ja vastaan tuli seuraavat sivut alla, joilla sanotaan, että lelumuseo-osaa siellä ei enää ole, vain teknillinen museo eri koneineen 1900-luvulta. Lisäksi johto on vaihtunut, se ei ole enää yksityinen (?), nyt se on http://www.cnam.fr/:
http://jouetsdupasse.centerblog.net/rub-musee-1900-arpaillargues-.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Conservatoire_National_des_Arts_et_M%C3%A9tiers 

Joskus viime vuonna näin surffaillessani netistä, että yksi Ranskan kuuluisa ministeri kävi tuolla Uzèsin museolla vierailulla. Syynä oli museon tai kokoelmien tulevaisuuden turvaaminen. Joten nyt he olivat löytäneet ratkaisun, tekniikan museona sillä on kai sitten enemmän menestystä. Ja voi olla, että he ovat myyneet kokoelmat tai ne vuokranneet valtion käyttöön. En ole varma.