sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

"Koko Ranska" maantiellä

http://www.leparisien.fr/societe/premieres-perturbations-sur-la-route-des-vacances-07-07-2012-2081110.php?xtor=EREC-109----[EMV%20FIELD]CLIENT_ID_PDM[EMV%20/FIELD]@1

Ranskalaisten lomat alkoivat. "Kaikki" lähtevät lomalle yhtä aikaa tai ainakin valtaosa.

Saa nähdä, kuinka paljon on museossa kävijöitä tänä sesonkina. Yksi asia on varmaa. Epäsäännöllistä ja odottamatonta se tulee olemaan. Joten sopeudutaan. Joka tapauksessa ilo on olla vastaanottamassa "vieraita" mistä kaukaa tai läheltä he tulevatkin. Nukkenallemuseon valitseminen monipuolisesta alueemme turistitarjonnasta on jo sinänsä plussaa. Kiitos kiinnostuksesta, sanottaisiin.

Viime päivät olen maalannut uutta isoa museokylttiä tien viereen naapurikylään. Ystäväni sanoi, että Nîmesistä tullessa Anduzeen ei näe meidän kylttiä ollenkaan, koska se on liikenneympyrässä sillä puolella, joka näkyy vain kylästä pois mennessa Alèsin, Anduzen, tai Cardet'n suuntaan. Joten yksi päivä Cardet'n ohi kulkiessani autolla kysyttiin lupa yhdestä talosta, jos heidän talon lähettyville saa kyltin laittaa. Ystävällinen eläkeläisrouva lupasi muitta mutkitta.

Eilen oli museossa pariisilaisia, miehen kotipaikka on naapurikylässä Lédignanissa. He tulivat lastenlasten kanssa. Kaikinpuolin mukava käynti, vaikka toisaalta paikallista alkuperää heillä osittain on. Lopussa madame sanoi, että pitää pyytää kunnanjohtajalta uusia isompia tiloja. Sanoin, että siitä hän ei olisi kovin hyvillään. Meidän täytyisi olla sevenniläisiä, jotta se olisi mahdollista. Pariisilaisrouva totesi, että ne sevenniläiset eivät itse tee mitään.

Ulkopuolisin silmin välimatkan päästä näkökulma on erilainen. Muualta tulleet ihmiset tuovat uusia ajatuksia.

Kerroin kaikki Sébastienille. Ranskalaisena hän ei tykännyt sanomastani. Hänestä minun ei pitäisi arvailla kunnanjohtajan tai kunnan mielipiteitä. Ei saisi olla negatiivinen. - Riippuu tilanteesta. Olen asunut tässä kylässä vuodesta 1999. Ilmapiiri ei ole jäänyt vieraaksi, vaikka se olisikin paljon parantunut alkuvuosista.