maanantai 30. heinäkuuta 2012

Heinäkuu 2012

Huomenna on heinäkuun viimeinen päivä. Museon käyntimaksujen tuloista puheenollen 18 euroa puuttuu, että päästään samoihin viime vuoteen nähden. Viime vuonna yhdistys tienasi niistä 447 euroa. Huomenna voi summa nousta vielä. Vähän jännittävää.

Tänään ei ollut ketään. Lauantaina oli 9 henkeä ja eilen kaksi. Viime viikolla kaikki turistit tulivat joko museokyltin nähtyään tien vieressä tai museomainosten johdosta. Kukaan ei ole vielä sanonut, että näki Midi Libressä artikkelin museosta. Yleensä vaikutus on ollut välitön, jo seuraavina päivinä.

Tulokset pysyvät samoissa, vaikka on mainostettu joka ilmansuunnassa. Olisi luullut, että se näkyisi enemmän. Toisaalta ei parane odottaa liikaa. Jatkaa vaan kuten ennenkin, kyllä se joskus kantaa hedelmää.

Jos ajattelee koko vuotta, eikä vain yhtä kuukautta, silloin voi sanoa, että eteenpäin on päästy ja finanssipuoli on kokonaisuudessaan paljon parantunut.

Gardin alueellamme on kova turistivirta, kuten olen aikaisemmin tässä blogissani kertonut erilaisista kuuluisista nähtävyyksistä ja niiden käyntimääristä. Ja jo 8km päässä turistikylä Anduzessa sen huomaa. Tunnin ajomatkan päässä Gardin akvaduktilla luvut pyörivät jo melkein puolessatoista miljoonassa lomailijamäärässä.

Ei edes Suomen pääkaupungissa Helsingissä ole sellaista "kansainvaellusta". Luin Hesarista, että Eurovision laulukilpailuissa Helsingissä muutama vuosi sitten oli yli miljoona kävijää, väkeä oli enemmän kuin koskaan ennen. Toisaalta Suomi on pieni maa asukasmäärältään Ranskaan nähden ja Ranskalla on ollut johtosija turistimaana.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Helsinki
Helsinki väkiluku  598 491 suurin 31.5.2012elsinki

http://www.museotilasto.fi/index.php?id=17 

 http://www.museot.fi/museotilastot

http://www.stat.fi/til/klt/tau.html 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_n%C3%A4ht%C3%A4vyydet

http://www.helsinki.fi/fi/index/matkailu/nahtavyydet.html 

http://www.helsinki.fi/fi/index/matkailu/nahtavyydet.html 

http://www.hs.fi/digilehti/arkisto/Helsinki+dokumentoi+Euroviisut/aaHS20080501SI1KU02js6?src=haku&ref=arkisto%2F

Mutta miten houkutella noita turisteja tänne Nukkenallemuseoon? - Kompakysymys. Vaatimattomat ovat yhä Nukkenallemuseon tilastoluvut, häntäpäässä me ollaan toisiin museoihin verrattuna. Ei meitä onnista kovin paljoa, vaikka on monenlaista markkinointia ympäri vuoden. Meillä se on suurimmaksi osaksi mahdollisimman halpaa, ilmaismainostamista tai puoli-ilmaista tavalla tai toisella. Sitävastoin jos kunta tai valtio mainostaa jotakin, sillä on varmasti markkinointibudjetti eikä tarvitse hakea kaikkia halvempia vaihtoehtoja, vaikka olisi säästölinjalla.