keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Nuket ja nallet sanomalehdessä

Midi Libre 25.7.2012

Tänään aamulla, kun mentiin ulos Dixoun kanssa aamukävelylle Postin kautta, nähtiin ravintoloitsija, jolla on iso Tanskan doggi koira. Ei hän ollut koiransa kanssa, onneksi, koska koiramme ovat aina sotajalalla, kun ne toisensa näkevät. Kaksi urosta, varmaan eläinten valtataistelua.

Tuo monsieur jutteli hiukan, hän sanoi: "Te olette tämän päivän sanomalehdessä..."

Sitten Postiin. Piti jonottaa vähän aikaa. Yksi dame alkoi puhumaan: "Te olette Midi Libressä tänään..."

Uteliaisuus heräsi, koska en tiennyt asiasta mitään. Lähdin heti postiasiat hoidettuani lehteä ostamaan kylän Bureau de tabaciin. Nykyään ostan sen hyvin harvoin, koska melkein kaiken voi lukea internetsivuilla.

Lehden toisella aukeamalla muiden turistipaikkojen vieressä oli erikseen pieni artikkeli otsakkeella: "Coup de coeur" - eli "suosikkipaikka", jos niin voi suomentaa. Sanasta sanaan se olisi "sydämen isku". Tässä kuva siitä.

Lehti on ollut museolle myötämielinen sen perustamisesta vuonna 2000 lähtien, jolloin se teki ensimmäisen artikkelin. Silloin tällöin he ovat tästä kirjoitelleet. Kiva kun kesällä he voivat mainostaa muutenkin ilman kontaktin ottoa. Vaikka tieto on jossakin kohtaa hiukan virheellistä, kuten aukioloaika. Nukketaloja sanotaan uusiksi, vaikka ne ovat vanhoja. Kuva on sama kuin vuoden 2008 tammikuun artikkelissa. He ovat ottaneet tietoja internetistä, jostain vanhentuneilta sivuilta. Toisaalta pääsia, että me saatiin mainos. Juuri toissa päivänä olin vähän pettynyt, koska ei ollut ketään museossa. Melkein joka päivä on ollut ainakin vähän ihmisiä. Joskus on noita välipäiviä. Ajattelin silloin, että lehtijuttu pitäisi taas saada, joka toisi museokävijöitä. Se tepsii paikallisiin, turistit tulevat muutenkin "muuta tietä". Joten artikkeli tuli kuin tilauksesta.

Tänään oli 8 museokävijää. Entisiä pariisilaisia, jotka asuvat nykyään noin 20km täältä. Nuori perhe Normandiasta tulleita lomamatkalaisia, museomainoksen he olivat löytäneet naapurikylästä. Pari madamea Belgiasta. He ovat työssä Villa ja Muotimuseossa Belgian ja Saksan rajalla. Tulivat katsomaan, koska heidän museossa järjestetään nukkenäyttely joulun aikaan. He ottivat paljon valokuvia. Alla linkki heidän nettisivuilleen, josta ei englanninkielinen versio aukea, vain ranskankielinen.
http://www.aqualaine.be/fr/index.asp

Eilen me oltiin vapaatunteina ajelemassa Anduzen takana Mialet'ssa, noin 20km täältä. Vietiin samalla museomainoksia Bambupuistoon, Seikkailupuistoon ja Protestantismin museoon. Huvia ja hyötyä tuli samalla kertaa. Lisäksi aamupostissa lähti 3,50 eurolla (mainoksille on halvempi tariffi) 498g:n paketissa museomainoksia Pont du Gardin turistitoimistoon. He pyysivät uusia, iso pino niitä oli jo kulunut sielläkin. Niitä menee valtavat määrät. Pitää taas tilata uusia.