keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Turistibussi museossa

Viime torstaina oli iso ryhmä museossa, kerroin sen tulosta jo aikaisemmin. 50 sijasta heitä oli nelisenkymmentä, mutta kyllä siinäkin porukkaa riitti. Noin 10 henkeä kerrallaan tuli museoon, joten iltapäivä siinä meni.

Se oli montpelliers'läinen yhdistys Avec, joka auttaa ulkomaalaisia integroitumaan.
http://avec-blog.over-blog.com/

Joten mukana oli montaa eri kansalaisuutta, enimmäkseen hunnutettuja arabinaisia. Vasta lopussa muistin vieraskirjan, toisaalta nuo arabinaiset olivat kirjoitus-ja lukutaidottomia. Juuri tuossa yhdistyksessä he oppivat lukemaan ja kirjoittamaan. Viimeiseksi tuli nuorempi väki, joissa oli yksi japanilainen, puolalainen, brasilialaisia...

Ylhäällä kuva vieraskirjasta. Siinä Avec-yhdistyksen jäsenten kirjoitusta eri kielillä.

Heillä ei ollut kovin paljoa aikaa, koska edessä oli vielä Anduzen turistijunamatka ja he saapuivat melkein tuntia myöhässä tänne.

Museossa olin valmistellut ja siivoillut. Nyt sain aikaiseksi muutamien vitriinien puhdistuksen myös sisältäpäin, sitä olen jo pitkän aikaa suunnitellut. Tälläiset ryhmäkäynnit motivoivat siivoomaan ja niin saa enemmän toimeksi lyhyessä ajassa.

Museon tukijoukot olivat mukana vastaanottamassa "vieraita". Kun he kuuntelivat museokäynti vuoroaan odottelevia turisteja kadulla, tuli ajatus, että ensi kerralla pitää pyytää kunnantaloa avaamaan kylän monitoimitalo. Niin museoon tuleva ryhmä saa siellä käydä sisätiloissa vessassa ja muutenkin olla jos haluaa, saati sitten sateen sattuessa.

Kysyin heti alussa ryhmän johtajalta, miten he tästä museosta saivat tietää. Internetistä, yhdeltä turistinähtävyyssivuilta, jonne olin tämän museon referoinut eli lisännyt. Ja Myoldbear sivut saivat kehuja, vaikka ovat vain harrastelijasivut.

Kun haastelin yhtä ranskalaista madamea, joka on vapaaehtoisena avussa tuossa yhdistyksessä, hän sanoi, että olisi halunnut katsella kaikkea ajan kanssa täällä, mutta ei voi, kun on iso ryhmä ja tiukka aikataulu.