keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kirpparilöydöt

Forssassa tehtiin kirpparikierros perjantaina. Löysin, mitä hain. Vanhoja joulukoristeita, koristenauhaa, 40senttiä (made in Finland) ja vanhanaikaisia kuusenkynttiläjalkoja 2,90euroa. Niitä tarvitsen joulunäyttelyä varten, jos se toteutuu naapuri kaupungin kirjastossa. Nyt pitäisi alkaa tekemään heille tarjousta. Kuvassa on myös vanhat vesivärit pensseleineen, 90senttiä,  koulunäyttelyyn. Lisäksi on soitin, 13 euroa. Se on näyttelyn nallejen joulukonserttia varten. Täytyy lisätä musiikki-instrumenttikokoelmaa.
Tässä yllä Brysselin kirpparilta löytämäni suutarin tekemät kengät, 7euroa, varmaankin yli 100 vuotta sitten. Kun klikkaa kuvasta sen saa suuremmaksi ja näkee ruosteiset naulat, jotka on hakattu puisiin pohjiin. Alimmassa kuvassa näkyy miten kenkä sopii santon nuken kanssa. Voin tehdä siitä "talon", jossa vanhus asuu kakaralaumansa kansa anglosaksisen sadun mukaan. Täytyy löytää pieniä vanhoja nukkeja talon täydeltä. Toisen kengän laitan esille suutaria esittävän koulutaulun viereen.

Toin Suomesta vielä siskon tekemän räsynuken 60-luvulta. Se on minusta hauska. "Keksijäkalle" keksi tehdä sille hiukset narusta, joka on palmikoitu molemmin puolin ja rusetilla tehty rinkiläkampaukseksi. Nukelle on neulottu kulmakarvat ja helmet silminä. Toinen niistä on pudonnut pois. Ja ommeltu suu on hävinnyt. Minun täytyy löytää samanlainen helmi tai samanatapaiset helmet. Ei nukke yksisilmäiseksi sovi, vaikka nallet sopivat. Yllä nukella on essuhame, jonka pesin jo. Vanhat kangasnuket ovat hintavia Helsingissä. Ja noilla lasten tekemillä on viehätyksensä. - Siinä siskon lahjoitus museoon.