sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Ensi viikolla kuulee

Perjantaina lähetin sähköpostilla näyttelytarjouksen Alèsin kirjastoon. Lauantai oli viimeinen määräpäivä.

Annoin Sébastienin lukea sen. Hänen mielestään se oli turhan tarkka tarjous. Olin nimittäin ottanut mallia toisten näyttelyjen pitäjien nettisivuilta, joissa yksityiskohdittain kaikki oli selostettu alusta loppuun. Lisäsin vielä mainosehdotus mallin kuvineen. He olivat tehneet jo yhden nalleteema mainoksen. Pullea kiinalaisnalle kuvana mainostaa heidän nallenkeräys kampanjaansa ennen joulua. Tarkoitus on kerätä joululahjoja kirjaston pienille asiakkaille. Siksi tein oman mainosmallin, etteivät he tätä nallenäyttelyäkin ala mainostaa noilla moderneilla nalleilla. Se antaisi negatiivisen kuvan koko tapahtumasta.

Kirjasto oli luvannut 600€/kk. Huomasin, että muut näyttelyjen järjestäjät laskuttavat vielä bensakulut, ruokarahat, valvontatunneista jne. Kun Alèsissa joutuu käymään joka päivä 5 päivää viikossa kuukauden ajan näyttelyä valvomassa, sinne on 13km yhteen suuntaan, kalliiksi se tulee. Joten pyysin bensakuluihin 100 euroa ja ruokakuluihin 50 euroa. En pyydä valvomistunneista mitään, hyvä jos tuon 150 euroa lisänä hyväksyvät. Joten loppusumma on sitten 750 euroa.

Arvaan, että kirjasto oli ensin ottanut yhteyttä Uzèsin lelumuseoon, joka järjestää nykyään vain kiertäviä näyttelyjä, koska on muuten museona suljettu. Heillä on varmaan paljon isommat taksat, joten siksi kirjasto kääntyi lopulta meidän puoleen. Pääsee halvemmalla.

Kirjaston vakuutusyhtiö voi kieltäytyä vakuuttamasta näyttelyä, koska sen arvoksi on sanottu 16 000 euroa, ja kaikki on esillä ilman vitriiniä. Riskit ovat suuret. Koti- ja autovakuutuksillakin yms. on omat ehtonsa.

Toteutuu tai ei tämä suunnitelma, molempi on hyvä ratkaisu. En ole siihen kovin innostunut, siitä on paljon vaivaa ja häviötä voi tulla kokoelmalle, jota ei välttämätä vakuutus korva. Mainosta siitä olisi lähinnä paikallisille asukkaille. Sekään ei ole motivoivaa. Turisteja muualta on paljon mukavampi vastaanottaa museoon. He ovat parempi mainoskohde. En "käskisi kylään" kylänaapureita, jotka eivät ole todella kiinnostuneita museosta. Se on väkinäistä "vierailua". Kyläläiset saavat pitää omia rakkaita kissanristiäisiään.