sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Matto ostoksilla

Eilen olin Alèsissa Natalian tykönä. Hän on leikannut tukkani jo kymmenen vuotta. Kotona Suomessa siskot leikkaavat sen, joten ei mene koskaan kampaajamaksuja.

Me ollaan tunnettu Natalian kanssa jo vuodesta 1994 asti, jolloin oltiin molemmat Timothéessa Anduzessa. Timothée on protestanttinen kirkkoyhteisö, jossa olin siihen aikaan vapaaehtoistyössä kuten tuo ystäväni. Niinä vuosina tämä alue tuli tutuksi kuten ihmisetkin. Ja samalla minulla oli hyvä tilaisuus hakea taloa ostaa ja käydä niitä katsomassa. Jo ensimmäisenä vuonna 1992 sain tämän taloidean päähäni. Konkreettiseksi se tuli vasta 6 vuotta myöhemmin vuonna 1998, kun tuli talokaupat.

Kuvassa näkyy musta kukkamatto lattialla. Se on kirppari löytö eilen St Christolissa, jonne poikkesin ohi kulkiessani. Ostin niitä kaksi, euron kappale. Toinen on puolet isompi. Ne ovat ristipistotöitä ja kehystetty. Otin kehykset pois. Pesin vaahtomuovisienellä ja saippuavedellä ne. Värit pysyivät hyvin. Kanavatyön alla on puu, joka suoristaa sen. Jätän sen sinne ja teen reunoihin hapsut, jotka peittävät vaalean osan.

Olen nähnyt ennenkin noita ristipistotöitä, mutta ne ovat usein liian suurikuvioisia, enkä ole ostanut.

Lisäksi löysin toiselta kirpparilta nukketaloon tauluksi laiva akvarellin 2 eurolla. Se on yksi solidaarisuus yhdistys, jossa kannattaa käydä silloin tällöin. Otan taulusta vain yksityiskohdan.

Tämä keltainen nukketalo on vielä paljon kesken. Ei ole tapetteja eikä mitään, vain huonekaluja ja nuket.