torstai 28. marraskuuta 2013

Posteljooni toi

Tapetti tuli jo! Ja väri on ihan oikea kuten pitääkin. Viininpunainen sopii hyvin sinisen keittiön viereen. Tein kuvankäsittelyohjelmalla tämän tapetti kokeilun. Kaikki tapetit ovat viktooriaanisen ajan 1800-luvun reproduktioita ja oikeita tapetteja eikä nukketalon, kuten ennen käytettiin tapetointi jäämiä. Minusta ne ovat hienoja isoine kuvioineen.

Vasemmalla ylhäällä sinivoittoinen kukkatapetti on oikeastaan kangasta. Myös tämä Amerikasta tilaamani on damasti-kangas tapettimalli.

Värit ovat luonnossa tummemmat kuin kuvassa salamavalolla otettuna. Keittiön sininen väri vasemmalla on alkuperäinen maali. Olen nähnyt samanlaisia toisissa Silber&Fleming merkeissä.

Tähän nukketalooni tulee nyt aika tummat värit kuten ennen vanhaan. Vertailin eri vaihtoehtoja netissä niitä katsellessani. Tykkään alla olevasta Barbra Streisandin nukketalon väreistä eniten.

Nukketalon valkoista kattomaalia on töhritty myös seinien yläpuolelle katon rajaan keittiön seinissä. Miten sen saa korjattua, pohdin minä. Sitten Skypella siskon kanssa puhellessani keksittiin ratkaisu. Sinne kattoon voi myös tehdä tapetin, ja reunat voi taivuttaa katonrajan yli peittämään rumat valkoiset maalin jäljet.


Minulla oli Helsingin yksiössäni (1985-1991, jonka jälkeen pidin sen vuokralla myyntivuoteen 1999 asti) myös tumma väriskaala. Toisaalta siskot taas harrastavat vaaleita värejä asunnossaan, ja minä viihdyn myös niissä. Vaikka omat valintani ovat erilaisia.

Tässä vielä alimmaisena yksi värivaihtoehto samoista talomerkeistä.