torstai 21. marraskuuta 2013

Pintaremonttia

Tässä kuva Silber & Fleming nukketalosta. Tänään aloin sen sisäsiivoomisen. Vasemmalla yläkerran huoneessa näkyy, miten tapetit on poistettu. Ne lähtivät hyvin pois vedellä jä yleispuhdistusaineella, paljon helpommmin kuin viime vuonna isosta keltaisesta nukketalosta. Raaputin ruuvimeisselillä vaan tapettia rikki, kun olin ensin sen kastellut ja se tepsi.

Alkuperäiset tapetit nuo ovat, koska niiden alla ei ollut mitään. Mutta ei ne aina hienoja ole, olen nähnyt hienompia toisissa saman merkkisissä taloissa ja samalta ajalta internetissä. Otan niistä  mallia.

Minusta tuo modernisoitu nukketalo on yleisvaikutelmaltaan kaikkea muuta kuin nätti, pilattu se on. Näyttää ihan tavalliselta nykyajan nukketalolta, joita näkee paljon, vaikka se alkuaan on hieno englantilainen merkki.

Teen siihen radikaalit värimuutokset, joilla siitä tulee uudestaan vanha. Amerikasta on jo tulossa oikean tapetin ( ei nukketalo tapetin) kaksi mallikappaletta, noin 32x51cm, joilla saa siihen vanhan ajan tunnelmaa. Ja kahteen muuhun huoneeseen olen hakenut netistä tapettimallit, joista kuvankäsittelyohjelmalla olen tehnyt niihin printattavat tapetit. Ne kaikki ovat viktoriaaniselta ajalta reproduktioita. Vasemmalla puolella alhaalla keittiö on onneksi jätetty pilaamatta. Se on maalattu siniseksi alkuaan ja on sellaisena säilynytkin.

November 21, 2013 05:42:00 SAN FRANCISCO, CA 94188 DEPART USPS SORT FACILITY
Tapettinäytteet lähtivät tänään San Franciscosta, seuraan kirjettä. Ensi viikolla menen Anduzessa printtauttamaan toiset kaksi tapettiamallia. Itse en käytä ollenkaan värillistä mustetta tulostimessani, se on kallista. Kun tarvitsen jotakin värillisenä, saan sen paremmalla tuloksella ja A3 koossa painoliikkeessä Anduzessa. 2 euroa A3/kpl.