perjantai 1. marraskuuta 2013

Pyhäinpäivä viikonloppuna

Nyt on syyslomien loppu viikonloppu. Koulut alkavat torstaina, toisilla on alkanut jo.

Tähän asti on ollut leutoa, ei ole kovin kylmää ollut vielä yölläkään, vaikka päivä-ja yölämpötilojen erot ovat jo suuret. Aamulla kun menin Dixoua viemään ulos eilen, laitoin toppiksen ensimmäistä kertaa ylle tänä syksynä. Päivällä ei tarvinnut ollenkaan takkia. Huomiseksi luvataan 20°C.
http://france.lachainemeteo.com/meteo-france/ville/previsions-meteo-lezan-27936-0.php

Nallenäyttelystä ei ole vielä uutisia kirjastosta. Mutta nallelistani on nyt tehty vanhojen nallejen osalta, 213 nallea. En listannut muutamaa 60-luvun mininallea. Se oli hyvä idea tehdä 10 nallea per päivä. Pidän siinä nyt taukoa ja sitten listaan itsetekemistäni nalleista 50kpl, jotka menevät näyttelyyn.

Museossa on ollut hiljaista. Tänään oli yksi pariskunta. Saa nähdä tuleeko vielä lomalaisia.

Me ollaan nyt jäseniä myös Alèsin turistitoimistossa Anduzen ja Pont du Gardin lisäksi. Niin päästään sen turistioppaaseen vuoden 2014 alusta ja heidän nettisivuille. 85 euroa maksoi, vähemmän kuin edellisinä vuosina, taksa on pienempi yhdistyksille kuin yrityksille. Nyt kun kuulutaan Alèsin asutustaajamaan, pitää olla esillä 50 kunnan julkaisussa. Syyskuun Euroopan kulttuuripäivinä huomattiin, että meidän kaikkien 50 yhteinen mainostus on tehokkaampaa kuin vain muutaman 10-15 kunnan. Levikki on laajempi.
Alla linkki heidän sivuilleen:
http://www.alescevennes.fr/annuaires/pays.cevennes/grand.ales.en.cevennes/lezan/culture.-.patrimoine.-.loisirs/musee.des.poupees.et.des.nounours.a.lezan