torstai 12. joulukuuta 2013

Takka- ja muita kuulumisia

Maalasin takan alatiilet eilen. Sekoitin mustaan liitutaulumaaliin punaista vesipitoista maalia ja sain tummanpunaista. Ei tarvinnut ostaa maalia.

Takka on parempi nyt. Punatiilet ovat vanhanaikaisemmat kuin vaaleat.

Muuten museovierailijoiden varauksista puheenollen. Pariskunta ei tullutkaan sunnuntaina, kuten oli suunnitellut, mutta soitti kuitenkin ja peruutti. Lisäksi 15-20 hengen ryhmän tulo peruutettiin maanantaina. Onneksi ilmoittivat, ettei heitä turhaan odotettu.

Toisaalta 22.päivän pieni ryhmä, joka on ollut jo aikaisemminkin vuonna 2011, noin 7 henkeä, varmisti tulonsa.

Perjantaina oli kaksi madamea naapurikylistä. Internetistä hekin olivat tätä museoa katsoneet ennen tänne tuloa. Kiva vierailu.

Enemmän saisi olla täällä väkeä talvellakin. Me ei tykätä tyhjäkäynnistä. Sitäpaitsi Diksukin pitkästyy. Tämä museovartija oli pahan teossa toissa päivänä. Ihmettelin, kun se nuoli suupieliään tyytyväisen näköisenä, vaikka en ollut sille mitään antanut. Kävin katsomassa eteisessä oven vieressä piilossa olevaa koiran ruokasäkkiä. Se oli rikottu sivusta. Syntipukin näin vielä itse teossa pää pussissa. Siellä se oli käynyt herkuttelemassa. Aamulla se oli kovin janoinen, vaikka vettä on aina yleensä kipossa, kuten pitää. Herkkuvarkaita ei enää sallita. Nyt ruokasäkki on kahdessa paksussa säkissä monien esteiden takana, vaikkakin samassa paikassa. Nuuskimaan sinne pääsee, mutta ei maistelemaan.

Tänään korjataan verhotankoja, niin saadaan vähän enemmän tilaa museoon toiseen kerrokseen koulunäyttelyyn.

Eilen illalla Dixoua ulkoiluttaessani huomasin parkkipaikalta tullessani, että autoni etupyörän kumi on puhki. Jos ei siellä bensaa viedä autosta, tehdään muita tihutöitä. Minulla on siksi aina bensan vara-astia auton takakontissa. Enkä osta koskaan tankkia täyteen, vain vähän. Kerran minulta oli rikottu tuulilasi. Naapurin emännän auto oli siellä roskisten vieressä parkkeerattuna poltettu muiden noin 5 auton mukana. Kuulema samat "kapinalliset" nuorisojoukot liikkuvat kylästä toiseen vahingon teossa. Heidän pitäisi saada kunnon rangaistukset ja vanhemmat maksajiksi, jotta katsoisivat paremmin kakaroidensa perään. Mutta päinvastoin, he varmaan lietsovat vielä enemmän vihaa yhteiskunta kohtaan. Kasvatuksesta kaikki on kiinni.