maanantai 11. elokuuta 2014

Askartelua museossa ja viimeiset juorut

http://fr.wikipedia.org/wiki/Imagerie_d%27%C3%89pinal

http://www.edition-originale.com/en/oeuvres-dart/constructomanies-images-depinal/pellerin-grandes-constructions-theatre-1890-35363

Tässä kuvassa edellisen sunnuntain kirpputorilöytö Anduzesta. Ranskalainen Epinal leikepaperi- tai pahviminiatyyri. Se on ainakin 100 vuotta vanha. Sain 5 eurolla, halpa.

Ostin pari muuta samantapaista, toinen on lelumyyjän koju ja toinen on lammastarha paimenineen. Ne jätän pahvimuotoon enkä leikkaa. Harvoin niin vanhoja leikepahveja löytää ja vielä aika hyvässä kunnossa.

Leikkasin tuon teatterin ja liimasin osat. Se oli aikaavievää. Jos tuota on ennen lapset tehneet, oli se aika taiturointia aikuisellekin saati sitten lapsille. Sorminäppäryys siinä kehittyy. Teatteriin käytin nopeasti liimautuvaa teholiimaa, marionetit liimasin yhteen tapettiliimalla.







































































Alimmaisissa kuvissa on kaksi muuta ostamaani kuvapahvia. Kaikista alimmaisessa näkyy ihmishahmoja. Ne ovat 1800-luvulta, jos ei peräti 1700-luvun lopusta vaatetuksensa perusteella. Miehellä näkyy polvihousut, siitä tulee mieleen hovivaatetus. Taidan ostaa lisää noita Anduzesta, jos samalla myyjällä on vielä yhtä suuri varasto niitä.

Eilen kuulin viimeisimmän uutisen kylämme "juoruakalta", siksi ystäväni Natalie häntä nimitti täällä kylässä asuessaan vuosia sitten. Madame kulkee talosta taloon ja puhuu kaikkien asiat kuten ennen vanhaan. Toisaalta sellaista pikku kylissä on.

Kylällä puhutaan nyt nukkenallemuseosta, että tämä menestyy. He ovat huomanneet, että on museokävijöitä koko ajan.

Naapurin emäntäkin sanoi aamulla ikkunasta puhuessaan, että pikku katumme on vilkas, kun ihmisiä liikkuu. Museo vetää väkeä.

Siinä hyvä uutinen meille. Kyläläiset ovat minua pommittaneet vuosia kysymyksillään, onko siellä museossa kävijöitä vai ei. Nyt he itse sen näkevät ja tunnustavat, että museosta pidetään, ainakin turistien keskuudessa. He itse vain seuraavat sivusta, eivät ole kiinnostuneita.

Kylämme "uutisreportteri" on eläkeläisleski. Hän asuu yksin kylän keskellä ison parkkipaikan vieressä, jossa on Posti. Siinä on hyvä "näköalapaikka" tapahtumille. Näkee kuka tulee ja kuka menee ja mihinpäin menee ja milloin. Sellaiseksi se elämä tulee vanhuksilla, kun elinympyrät jäävät pieniksi.

Toisaalta tuota toisten "uutisointia" voisi käyttää myös mainostamiseen. Voi kertoa museon asioita "salaisuutena" ovelasti sillä varauksella, että kaikki se tieto leviää kuin kulovalkea ilmaisena mainoksena koko kylälle. Se on kuin "vettä myllyssä".

Mitä tulee viime vuoden elokuuhun verrattuna, nämä ensimmäiset 10 päivää ovat samoissa tuloksissa, ei olla edellä ainakaan toistaiseksi. Sitä ei kannata kylälle kuuluttaa.