sunnuntai 3. elokuuta 2014

Dixou tohtorilla

Eilen oltiin Alèsissa, koska Dixou sai vuosittaisen rokotuksensa. Olen käynyt siitä asti, kun koiran adoptoin eli 5 vuotta, saman eläinlääkärin tykönä. 39 euroa, ei ole kallis muihin eläinlääkäreihin verrattuna. Anduzessa olisi maksanut 55 euroa. Heillä on kuulema vapaa taksoitus.

Dixou painoi vuonna 2009 yli 32kg ja oli liian lihava. Nyt se painaa runsaat 27kg ja on sopiva. Herkkusuu on aina dieetillä, muuten se olisi muodoton. Rokotuksen lisäksi yleistarkastus oli hyvä tehdä, kun ikää sillä on jo 13 vuotta, ensi kuun lopulla 14 vuotta. Ei löytynyt myöskään yhtään kirppua. Tämä visiitti ei ollut oikein haukun mieleen, koska se pelkää piikkiä ja kaikkia epämiellyttäviä tutkimuksia.

Eläinlääkäri sanoi, että hänen poikansa on nyt Suomessa, koska tekee tutkimusta väitöskirjaansa varten Helsingissä Viikissä. Hän on valinnut Suomen, koska biologian tutkimusala on pidemmällä kuin Ranskassa. Helsingin yliopistolla on kansainvälinen porukka, monesta maasta tiedemiehiä, kertoi eläinlääkäri.

Se on hienoa, kun Suomi tuli näin esille. Nokian myynnistä puheenollen tämä ranskalaismies käytti sanaa "kansallinen katastroofi". Se oli hyvin sanottu. Toisaalta Nokian tilalle voi syntyä jotakin uutta, vaikka tällä hetkellä on tyhjiö.

Poika aloittaa kuulema myös suomen kielen opinnot ensi syksynä. Siinä ranskalaisella on kokonainen pähkinäpussi purtavaksi. Meille suomalaisille ranska on vaikea kieli varsinkin äännettäväksi, koska se on täynnä erilaisia foneemeja kuin meillä on. Mutta kyllä on suomikin vaikea ulkomaalaisille. Hattua voi nostaa niille, jotka ottavat haasteen vastaan. Alkuinnostusta voi olla monella, mutta ei pitkäjännitteisyyttä.