torstai 21. elokuuta 2014

Ei näe metsää puilta

Eilinen ja tämä päivä ovat olleet museolle epäonnen ja onnen päiviä.

Eilen tuli puhelinsoitto Pont du Gardin turistitoimistosta. He soittivat jäsenmaksun muutoksen takia. Oli sovittu noin pari vuotta sitten, että jäsenyys maksaa meille 10 euroa 80 euron sijaan, koska tämä on ei voittoa tuottava yhdistys. Ja toimitin heille silloin sitä varten tarvittavat paperit.

Sen suhteen pitää olla tarkkana, että museotoiminta on vain kulttuuri toimintaa eikä kaupankäyntiä tai businesstä. Muuten verotoimisto lähettää veroja maksettavaksi.

Mutta nyt tuonne Pont du Gardin turistitoimistoon oli tullut uutta henkilökuntaa ja he katsoivat museon myoldbear-sivujen mukaan, että tämä on businesstä, koska peräti sisäänpääsymaksukin on.

Minä en näe mitenkään kaupallisina noita myoldbear-sivuja. Kortteja siinä oli nyt myynnissä kesäkuusta alkaen, sekin tuotti heti ongelmia, joten poistin ne sieltä.

Lisäksi kuulema museomainoksemmekin ovat kaupallisia. Minä en niitäkään sellaisina pidä, koska ovat mustavalkoisia vihreälle paperille painettu, hyvin halpoja ja vaatimattomia toisten museoiden värikuvallisiin ja kalliisiin mainoksiin nähden.

Eikä myyntiä täällä ole muutakuin nuo kortit nyt ensimmäistä kertaa. 10% tuloista vaan saa olla myyntiä, olen tiennyt sen alusta asti.

Mutta se on varmaa, että rahantuloa täytyy myös ei voittoa tuottavilla yhdistyksillä olla, ei mikään ilmaiseksi pyöri.

Kerroin Sébastienille. Hän sanoi, että Pont du Gardin turistitoimiston yhdistys keksii syitä, miten voi pyytää enemmän kuin vain 10 euroa. Heillä on nyt siellä businnesnainen ohjaksissa...

Joten eilen oli huono päivä. Eikä ketään ole ollut museossa sitten viime sunnuntain. Tämä katko tietää nukkenallemuseo-yhdistyksen tulojen miinukselle menemistä viime vuoden elokuuhun nähden. Heinäkuu oli plussan puolella ja tämä elokuu on nyt miinuksen puolella, vaikka jäljellä on vielä 10 päivää. En usko, että ihmeitä tapahtuu enää loppukuussa.

Mutta onnea voi olla onnettomuudessakin. Tänään oli silti hyvä päivä, vaikka ei ketään ollut tänäänkään museossa nyt parhaimpana sesonki aikana.

http://www.lezan.fr/?p=5509
Mardi 14 avril : « Découverte du Musée des poupées et des nounours » de LEZAN

Nimittäin aamupäivällä 11 aikoihin ovikello soi. Oven takana oli yksi madame, joka tuli uudestaan puhumaan yhdistyksensä museokäynnistä ensi vuoden huhtikuussa. He olivat tehneet vuoden ohjelmansa ja nyt listassa luki Nukkenallemuseo vierailu huhtikuun 14.päivä 2015. Siitä tulee myös artikkeli paikalliseen Midi Libreen. Ja meidän on tarkoitus valmistella yhdessä sitä vierailuohjelmaa talvella. Tuli puhe myös museon pääsymaksuista ja sanoin, että ryhmille se on 4,50 euroa normaalin 5 euron sijasta. Heitä on arviolta 20 henkeä. Tämä kylämme asukas tokaisi ohimennen, että niin, tämä museo menestyy nykyään. Se oli jo toinen kyläläisemme, joka toisti nuo sanat, niinkuin täällä puhuttaisiin, että:

"Ca marche!" = "Museolla on menestystä". Nuo sanat olen aina halunnut kuulla. Ja varsinkin, kun ne tulevat paikallisilta, oman kylän ihmisiltä, se lämmittää sydäntä. 14 vuotta on saanut taistella sen eteen.