lauantai 24. tammikuuta 2015

Kaunokirjoitus historiaan

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1422070151542.html?utm_campaign=tf-IS&utm_medium=tf-desktop&utm_term=1&utm_source=hs.fi&utm_content=article

Ei voi olla totta! Tätä päätöstä joudutaan vielä katumaan tulevaisuudessa. Kirjoitus muuttuu persoonattomaksi 'konekirjoitukseksi'.

Me aikaisemmat sukupolvet osaamme arvostaa kaunokirjoitus taitojamme erityisesti Suomessa, jossa se pian häviää tämän päivän koululaisilta.

Kaunokirjoituksesta tulee historiaa ja arvokasta, se ei ole enää kaikkien ulottuvilla. Nykyajan ihmisten aika ei riitä muuhun kuin kaikkiin satoihin koneisiin, joita keksitään uusia jatkuvasti. Kaikki uhrataan niiden kunniaksi.

Kädentaidot on häviää kulttuuria. Kyllä taas sekin aika koittaa, kun niitä arvostetaan enemmän.

Käsillä taiteilu on hyvä aivoriihi. On sitten kädessä kynä, virkkuukoukku, pensseli tms. kättä pidempää, pää tulee täyteen ideoita, mielikuvitus alkaa lentää. Muuten on vaikeampaa keksiä mitään.

Minulla on ollut viime päivinä kädessä virkkuukoukku ja lankaa. Teen verhoja nukketaloon. Piakkoin laitan kuvia tähän blogiini.

Learning by doing. Tekemällä oppii. Onni on olla "keksijäkalle", kuten sisko oli pienenä.

Vielä kaunokirjoituksesta puheenollen. Kynällä kirjoittamista pitäisi harrastaa enemmän. Tulee käytettyä tätä näppäimistöä liian usein ja käsiala kärsii jo kirjoittamisen puutteesta. Ostin kerran ison vihon museoon sitä varten, mutta se on jäänyt tyhjäksi.

Muuten museon vieraskirja on täynnä kaunoa. Sieltä löytyy kaikkia eri kieliä ja erilaisia persoonallisia käsialoja niin paljon kuin on ollut museokävijöitä sinne kirjoittamassa. T.s. puumerkkejä kuten ennen vanhaan sanottiin, silloin kun kaikki ihmiset eivät osanneet vielä kirjoittaa.

http://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit/Luovuus_lahtee_kasista_Krista_Launosen_l%2858498%29