sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Ensi kesää odotellessa

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005738377.html

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006635940.html 

https://www.verkkouutiset.fi/pitkaaikaissairaat-poyristyivat-thln-johtajan-puheista/#c01e61fd

https://twitter.com/1000histoires Twitterissä keskustelu käy kuumana tämän koronan ympärillä.

https://www.coronavirus-statistiques.com/

https://twitter.com/AliNouriPhD/status/1333101128897212417/photo/1 

Aamulla heräsin ajatukseen, joka puistatti minua. Eilen soitin isoveljelle Suomeen ja vaihdettiin kuulumisia. Halusin varoittaa veljeä koronan vaarallisuudesta. Mutta hän totesi, että flunssaan kuolee enemmän ihmisiä kuin koronaan! 

Valitettavasti sanomalehtien viestitys, jossa eniten on ollut esillä THL ja STM, virologi Mika Salminen, on mennyt perille. Sellainen harhaanjohtava ja kohtalokas uutisointi, jossa tuo THL vähättelee koronaa ja sen tappavuutta, puhumattakaan monielin sairauksista, mitä se voi aiheuttaa.

THL:llä on siinä oma lehmä ojassa. Heillä on rokotesopimuksia suurten kansainvälisten lääkefirmojen kanssa kuten GSK, ollut jo aikaisemmin, kuten laitoin ylle linkin. Ja he meinaavat käyttää koronasairasta Suomen kansaa miljoonien GSK:n keskeneräiseen rokotetutkimukseen, siis ihmiskokeita. Tartuntatautilain vastaisesti. Korruptio syytteitä heillä on. Ja Sanna Marin hallitus on nähtävästi mukana "miljoonakaupoissa". Nähtiinhän jo ne alamaailman Tiinan ja Onnin kanssa tehdyt Huoltovarmuuskeskuksen maskikaupatkin. 

Ranskan uutisia seuratessa on ollut helppo uskoa koronan tappavuuteen. Koronakuolleisuus Ranskassa ylittää jo 52 000. Päivittäisiä kuolleita oli sadoittain, nyt kuukauden lockdownissa ne ovat vähentyneet. Ja siksi eilen lauantaina 28.marraskuuta alettiin keventää osittain rajoituksia.

Ei koronassa pelota pelkästään se kuolleisuus, vaan pitkäkorona eli longhaulers, monielin vauriot. Ja yksin saisi koronan sairastaa, yksin kuolla kuin ruttotautiset.

Soitan veljelle uudestaan tänään ja sanon, että jos minä ulkomailla tällaisessa sosiaalisessa Välimeren maassa, jossa koronaa on kaikkialla, olisin yhtä huoleton, menisin joka paikkaan noudattamatta turvarajoituksia, en olisi enää tässä ja nyt. Ruumisarkussa olisin jo kotiin tullut Suomeen ja hautausmaalla äidin ja isän vieressä nukkuisin. Tai sitten tuskailisin koronavaivoissa ties kuinka kauan. Ehjin nahoin ei voi koskaan olla varma selviävänsä 100 vuotta espanjantaudin jälkeen toisesta kohtalokkaasta planeetallisesta epidemiasta.

Siksi Nukkenallemuseokin on pidetty suljettuna maaliskuusta alkaen. Täällä on eletty kuin hiiri kolossaan.

Elämä jatkuu kiitos Luojan. Varjelusta kaikille!