sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Peppi Pitkätossu eksyksissä maailmalla

Kun näytin tämän videon isosiskolle, hän sanoi, tee minulle myös tuollainen Peppi Pitkätossu, vähän isompi.

Kerran olin aloittanut kutomaan nukkea lentokoneessa, kun aika oli pitkää. Mutta sen tekeminen jäi kesken ja kotiin tultua se unohtui varastoon. Vaikka myöhemmin innostuin tekemään toista Peppi Pitkätossua, pienemmässä koossa, joka näkyy valmiina videolla.

Yhtenä sateisena ukkosilmana kaivoin tuon keskeneräisen käsityön esille, kun tietokone piti sulkea. Ja niin tein aina sadepäivinä. Kun se näytti onnistuvan, innostuin ja nukke alkoi valmistua vähitellen.Paketti valmiiksi ja Postiin naapurikylään 9.10.2020.

Niin Peppi Pitkätossu oli valmiina lähtemään suureen maailmaan seikkailemaan.

Seurasin sen matkaa pahvilaatikossa netissä paketin seurantanumeroilla päivittäin.

Sitten alkoi tapahtua. Kahden viikon ajan Peppi seikkaili Pariisissa, ennen kuin pääsi lentokoneeseen Suomeen. Onhan Pariisissa paljon näkemistä:

https://www.pienimatkaopas.com/pariisi/ 

 

 
23.10. Lentokone toi Pepin pahvilaatikossaan Vantaan lentokentälle. Mutta taas tapahtui kummia. 

Kun seurasin netissä pakettinumerolla, huomasin ihmeekseni, että nyt Peppi oli mennyt Ahvenanmaalle! Miten ihmeessä? Olin kirjoittanut osoitteen selvästi Ranskassa Postissa lähetyslomakkeeseen ja tullilomakkeeseen, sen lisäksi kotona paketin päälle. Kun katsoin tarkemmin, postinumero oli muutettu Vantaalla, se oli nyt 22140 Ahvenanmaalle, vaikka olin kirjoittanut 32140 Ypäjälle. Miten he voivat muuttaa siten koko osoitteen?

Ahvenanamaallakin oli Pepille nähtävää:

https://www.visitaland.com/fi/ 

Jonkun ajan päästä tämä pieni seikkailija tuli onneksi takaisin Suomen mantereen puolelle. Riemukseni näin sen netin seurantanumeron mukaan olevan Liedossa. 


 

Ei sieltä enää pitkää matkaa Ypäjälle, ajattelin, mikä helpotus. Mutta minä huokaisin helpotuksesta liian aikaisin. Turun alueella Liedossa on paljon mielenkiintoista nähtävää:

http://www.lieto.fi/fi-FI/Kulttuuri_ja_vapaaaika 

Siellä on ihana Liedon Vanhalinna, jossa kerran oltiin katsomassa lelunäyttely.

https://www.vanhalinna.fi/ 


 

Kärsimättönä odoteltiin Peppiä pahvilaatikko matkaltaan uuteen kotiin. Mutta ei sillä ollut kiirettä. Ahvenanmaalla täytyi olla jotakin erikoista, koska sinne piti uudestaan mennä laivalla. 

Huolestuin jo, että tämä isosiskon lahja on varastettu kultaakin kalliimpana räsynukkena. Ei sitä koskaan tiedä, mitä noilla matkoilla tapahtuu ja merirosvoja voi olla Itämerellä siellä seilaillessa.

Joten tein Suomen Postiin lähetyksestä selvityksen. Ei auttanut, tein runsaan viikon päästä toisen. Ei sekään auttanut. Peppiä vietiin edestakaisin Liedossa parisen viikkoa sinne ja tänne ja tuonne. Kun kolmas viikko oli menossa Suomen Postissa, sisko soitti sinne palvelunumeroon ja korjasi vielä kerran oikean postinumeron ja osoitteen. Senkin jälkeen sotkuja näkyi Liedon lajittelukeskuksessa.

Sitten 12.11. eli torstaina Ypäjällä kotona oveen koputettiin. Postiauto toi paketin kotiovelle. Siskot sanoivat, että kirjoittamani osoitteet paketin päällä olivat ihan selvät postinumeroineen. Outoa, on miten Vantaalla voidaan muuttaa postinumero osoitteineen, niin, että paketti menee päin honkia?

Peppi Pitkätossu saapui lopulta perille väsyneenä. Maailman vahvinta tyttöä ei voita kukaan, joten sitä ei uskallettu varastaa edes noilla vaarallisilla merimatkoillaan, kun kaksi kertaa peräti Ahvenanmaallakin kävi.

Nyt ollaan sitten lopulta Ypäjällä Suomen hevospitäjässä. Siellä on valtion Hevosopisto ja pieni ulkoilma museoalue. 

https://www.ypaja.fi/

Peppi Pitkätossusta tykätään. Nyt kaksosisko haluaa myös sellaisen. Mutta sovittiin, ettei lähetetä sitä hurjalle postimatkalle, vaan se on ensi kesän Suomen matkani tuliainen. Toivoa ei saa menettää näin korona pandemiassakaan, että matkustaa taas voisi kuten ennenkin.