keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Mykkämuseo kesä 2020

Korona-ajan karanteeni rajoitteet ovat vähentyneet ja elämä aika paljon normalisoitunut Ranskassa, vaikka koronavirus uhka on silti vielä kaikkialla.

Seuraan Twitterissä viimeisimpiä uutisia päivittäin, eri lehdissä, vähän liikaakin, ja kaikkea muuta historiaa unohtamatta. Oppia ikä kaikki, on kuin koulun penkillä aina olisi.

Tässä 2000-alkuvuosina tekemäni nalle. Se kuvaa tämänhetkistä tilannetta, kun on joutunut koronan takia elämään tätä virtuaalimaailmaa kaikkia kontakteja välttäessä.

Ja samalla, kun twiittailen museon puitteissa, se tekee museota tunnetuksi, markkinointia. Jos löytyisi kokoelmalleni paikka jostakin museosta. Tai toinen vaihtoehto se menee kaksossiskon taloon, kun sellainen löytyy maaseudulta Suomesta. Sisko on valmis myös sen ottamaan. Silloin se olisi auki sopimuksesta ja kesäisin. Kaikki pitää olla vitriinissä lasin takana. Ei enää tällaista osavitriini ratkaisua kuten minulla on.

Arkielämä on nyt parantunut ja toistaiseksi suurempi vaara ohi, mutta minä olen varovaisuuden kannalla aina. Parempi virsta väärää, kuin vaaksa vaaraa.

Avaan museon vasta elokuussa pääsesonkina, jos koronatilanne sen sallii. Vaikka pienet museot olisivat voineet olla auki jo toukokuun 11.päivästä asti. Maskipakko tulee olemaan puolin ja toisin, myös lapsille 10v.alkaen. Museokävijät vain sopimuksen mukaan n.5 henkeä kerrallaan, esim.yksi perhe, samaa sakkia. Niin on helpompi hallita tilanne.

Yleensä näiden museovierailujen suolana ovat tarinat ja keskustelu. Tykkään kertoa kokoelmastani. Nyt puhuminen onkin kielletty, koska virus leviää ilmasta eniten juuri jopa puhuen, hengittäen. Ja pienissä tiloissa ollaan, vaikka ikkunat ja ovi ovat auki, läpituuletus ei silti ole erikoisen hyvä. Jos sattuisi niin, että joku alkaa aivastamaan tai yskimään maskissaan, silloin etäisyyttä lisätään ja voi jopa poistua äkkiä samasta tilasta hetkeksi, jolloin mahdollinen ilmassa leijuva virusvaara vähenee, jos sellainen on.

Vähän tylsää tulevat olemaan nämä mykkämuseokäynnit. Mutta tämä on varovaisuustoimenpide. Lisäksi kielletään pikkulapset, ikäraja 6-7v., jotka käyttäytyvät hyvin. Pienemmät lapset voivat olla villejä, joiden perässä joudun juoksemaan, koska vanhemmat tai isovanhemmat eivät aina välitä, vaikka he rikkoisivat jotakin, mikä ei ole vitriinissä. Minä seuraan vain museokävijöitä etäältä maski naamassa kuten muillakin, visiiriäkin voin pitää lisäksi. Koronavirus pelottaa, jos ei kuole, voi saada elinikäiset komplikaatiot.

Varotoimenpiteet ovat perusteltuja, vaivan värtti. Museoyhdistys on vastuussa. Yritetään välttää kaikin keinoin, ettei tulisi mitään harmia. Yhdistyksessämme on pakollinen henkilövastuuvakuutus yhdessä kokoelmavakuutuksen kanssa.

Niitä puuttuvia sanoja, joita nyt kaivataan näissä mykkäkäynneissä, pyydän turisteja kirjoittamaan muistoksi korona kesästä vieraskirjaan. Niin näistä erikoisista hetkistä jää jotakin konkreettista dokumenttia. Kuviakin voi ottaa sallittaessa. Mutta se ei saa olla häiriöksi.

Maskeja täytyy varata ostettavaksi, jos joku tulee ilman. Käsidesiä myös.

Tiistaina tulee tänne Alèsin turistitoimistosta virkailija puhumaan vielä näistä koronatoimenpiteistä.

Museomainos on yksi kotitekoisista, johon maalasin nostalgisen suomalaisen perinteisen talokuvan kotoisine tupruvine savupiippuineen. Ranskalaisilla on siinä ihmettelemistä, kun on täysin eri talotyyli kuin täällä. Se myös ennakoi nukketalokokoelmaa, joka on nähtävänä.

Dixie odottaa ihmisiä kovin, että saa vahtia ja haukkua, sillekin on ollut vähän liian hiljainen ja tylsä kevät.

Vaikka koiran paikka onkin usein ollut verhon takana piilossa, ainakin, kun lapsia on tullut, mutta hajunenä toimii moitteettomasti joka paikassa.

Alimmissa kuvissa ollaan läheisellä Serre kukkalalla n.300m korkeudessa taustalla kukkivat ja voimakkaasti tuoksuvat värihernepensaat.

Toisessa kuvassa haukun takana kylämme ja 9km päässä Sevennit.https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hammassarky-ihomuutokset-hiustenlahto-potilaat-kertovat-mita-erilaisimmista-koronaoireista-oireet-voivat-kestaa-tavattoman-pitkaan/7849730#gs.8txngj

Siinä linkki koronasta. Koko ajan tulee uutta tietoa. Aika kauhistuttavaa, kun lukee, miten erilaisemmat oireet eivät meinaa loppua koronan saaneilla, niin kuin parantumaton tauti olisi.

Joten maskit kaikille julkisissa paikoissa ihmisvilinässä kuten kaupoissa jne. Presidentti Niinistökin näyttää esimerkkiä, kun uutisissa kertoi sitä käyttävänsä.

Suomen THL ja STM antavat harhaanjohtavaa tietoa, heitä ei kannata kuunnella. Ajavat laumasuoja hankettaan Ruotsin Tegnellin tapaan Suomeen. Vaikka Ruotsin esimerkki on varoittava 5000 kuolemillaan ja valtavilla sairastumistilastoillaan. THL ja STM:llä on miljoonien rokotusbusiness mielessä. Meinaavat laittaa rahaksi koronan ihmisten hengen ja terveyden kustannuksella kuten Ruotsissa nyt tapahtuu. Twitterissä heitä seurataan kuin Columbon kanssa amerikkalaista jännitysfilmiä. Koronavirus on tappava tauti ja voi aiheuttaa elinikäisiä terveysongelmia. Jos ei sellaista tautia tukahduteta, se on tartuntatautilain vastaista.Sitävastoin THL on sitä väheksynyt alusta asti ja verrannut sitä tavalliseen influenssaan, vaikka se on vale.

Suomessa on aina kehuttu, ettei meillä ole korruptiota. Mutta mitä kaikkea paljastuukaan koronakriisin jälkipyykissä. Onhan nytkin hallituksella ollut jo monta skandaalia kuten huoltovarmuuskeskuksessa Tiinan ja Onnin maskijupakka, kuin suoraan James Bond elokuvasta. Totuus on tarua ihmeellisempää.

Tässä minun koronalook. Huivista saa taittamalla helposti maskin ja sisälle vielä nenäliina, kuminauhat reunoihin. Helppo pestä ja niin niitä saa useampia tehtyä.

On selvinnyt, että ilmateitse korona leviää helpoimmin. Siksi kiinalaiset maskeja pitävät, kuten uutiskuvissa näkyy. Vaikka meille länsimaissa se on ollut vaikea tapa omaksua. Nyt siitä on tullut myös muotijuttu.

Alla huivimaskin teko video:

https://twitter.com/HeidiJuopperi/status/1245715350269890560

Marttojen maskiohjeita:
https://www.martat.fi/ajankohtaista/kasvomaskien-valmistaminen-ja-oikea-kaytto-on-uusi-kansalaistaito/

Alla maskimuoti linkki:

https://fashioniseverywhere.com/tant-qua-porter-le-masque-autant-quil-soit-en-modesolidaire