torstai 6. helmikuuta 2014

Markkinointi reissuilla vastaan tullutta


 Sommièressa oltiin autoreisulla yksi päivä. Piti viedä turistitoimistoon museomainoksia. Menen sinne aina lauantaisin, koska silloin voi samalla käydä ulkoilmakirpparilla. Ostin Midi Libre lehden vuodelta 1956 ja 50-60-luvun lasten silmälasit. Tuossa helmikuun sanomalehdessä oli artikkeli Monacon ruhtinaan Rainierin ja Grace Kellyn tulevista häistä.

Tässä pari kuvaa löydöistäni. Nukke ja auto tulivat mukaani Anduzen kirpputorilta sunnuntaina.

Nukke on saksalainen kilpikonna-merkkinen nukke. Selluloidia pää ja kädet, vartalo kangasta. 12 euroa pulitin. Auto on peltiä, Italiassa valmistettu Chevrolet Corvette vuodelta 1957. Se oli euron kauppa. Siinä ne ovat puhdistamattomana.

Tapetti ylemmässä kuvassa on 1900-luvun taitteen tai vanhempi. Värit ovat luonnossa tummemmat, salamavalo vaalentaa. 10 euroa, ei ollut kallis hinta. Sen sain eilen Uzèsistä. Olin Pont du Gardin turistitoimistossa museomainoksia viemässä, yli 50km täältä ja samalla matkalla poikkesin Karkkimuseoon ja Uzèsin turistitoimistoon. Siellä on mielenkiintoisia vanhan tavaran kauppoja, joissa kannattaa käydä tilaisuuden tullen. Tuollaisia tapetteja ei usein löydä. Lisäksi sitä on rullassa monta metriä.

Runsaan viikon kuluttua alkavat koululaisten talvilomat. Silloin on taas turisteja liikkeellä, joten nyt on hyvä mainostamisaika.

Muuten hiljainen on kylätie. Ei ristinsielua. Tammikuussa yhdistys tienasi 29 euroa, kun oli muutama museokävijä vuodenavaihteessa. Sen koommin ei ole ollut ketään.

Otin Karkkimuseosta Uzèsin lelumuseomainoksen. Se toimii taas kuten ennenkin noin 2,5 vuoden tauon jälkeen. Sinne täytyy mennä kesällä katsomaan. Kaikki on siellä uudistettu. Se on nimeltään 1900-Museo ja on paremminkin yleismuseo tai tekniikan museo.