keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Flashback Nukkenallemuseon ensimmäisiin vuosiin

http://myoldbear.free.fr/textes/finnois/tervetuloa.htm 

Lisäsin tuonne myoldbear suomen kieliselle sivulle ensimmäiset viiden vuoden yhdistyskirjeet, jotka sieltä puuttuivat. Nyt on kaikki museoyhdistyksen 19 vuotta kerrottuna kuin museopäiväkirjaa lukisi aikamatkana.

Ensimmäiset yhdistyskirjeet on kirjoitettu kirjoituskoneella, joten tekstissä on paikkailuja. Vuonna 2004 kävin tietokonekurssit ja ostin tietokoneen tarpeineen. Teksti oli helpompi korjata.

Ensimmäinen vuosi 2000 museo toimi yritysmuodossa toiminimenä, jonka lopetin heti seuraavana vuonna ja perustin yhdistyksen toimintamuodoksi. Businessksenä se ei menestynyt pikkukylässä. Ei voittoa tuottavana kulttuuri yhdistyksenä voi museo toimia, kun ei ole arvomaailmana kaupallisuus, tuottavuus, tehokkuus, kannattavuus...ne nykymaailman monesti hallitsevat arvot. Kaikkea ei voi rahalla mitata.

Parempi on 100 ystävää maailmassa kuin 100 ruplaa taskussa, sanoo venäläinen sananlasku.

Unelma-linkkiin laitoin postikortista PDF-muodossa kuvan. Kirjoitin sen kaksossiskolle v.1999, mutta en uskaltanut laittaa postiin. Siinä kerron suuria suunnitelmiani, jotka toteutuivat. Samassa linkissä on kuva lehteen laittamastani ilmoituksesta museon avajaisista. Ja myös kopio ensimmäisestä museomainoksesta, jossa mainostetaan noin 100 artikkelia! Niin pienestä se alkoi. Nyt kokoelma on monissa tuhansissa, vaikka museomainokseen laitetaan aina vain 2500.