maanantai 14. kesäkuuta 2021

Amerikkalaisen nukketalon taulutPiti tehdä risti- tai puolipistona Home Sweet Home, mutta tuo nukketalo on niin pieni ja teksti täytyy olla pientä, että täytyi löytää toinen ratkaisu. Hain varastosta hopean väriset raamit ja vanhaa paksua paperia, johon kirjoitin musteella tekstin. Kuvassa vanha mustepulloni, jonka löysin vintistä kotoa. Avasin sen. Pullon suu raanan alle ja vähän kuumaa vettä päälle, niin se aukesi. 

Kirjoitin kuvassa olevalla ranskalaisella musteteräkynällä, vai mikä se on suomeksi, Home Sweet Home. En ole musteella kirjoittanut 60-luvun kouluajan jälkeen. Oli hidasta. Oikeastaan voisi alkaa enemmän harrastamaan musteella kirjoittamista! Se opettaa kiireettömyyttä, harkintaa ja siisteyttä yms.kaikkea, mikä nykymaailmassa unohtuu.

Meillä oli koulussa käytössä muste- tai täytekynä, joka on uudenaikaisempi malli kuin tuo kuvan.

Alakerran taulu on kirpparilta ostettu pieni miniatyyrimaalaus. Se oli isommissa kehyksissä, vaihdoin noihin nukketaloon mahtuviin.

Nuo taulut peittävät nyt rumat reiät seinässä. Ihan kuin ampuma jälkiä olisivat, luoti on mennyt läpi kai? Amerikassa se ei olisi ihme, koska aseita on kaikki paikat täynnä. Villin lännen mentaliteettiä paljon vieläkin.