keskiviikko 24. marraskuuta 2021

50-luvun nostalgiaa nukketalossa

Ostin tämän kaappinukketalon Barjacin antiikkimarkkinoilta kesällä 2006. Se on ollut museossa perällä esillä, mutta tyhjänä. Netissä näin, kun myytiin 50-luvun nukketalon olohuone kokoelmaa. Kaikki ihmeen hyvin säilyneitä. Sain idean, että nyt voin kalustaa tuon tyhjän nukketalon, jonka verhoista tulee mieleen 50-luku, vaikka talo näyttää vanhemmalta englantilaiselta. Mahdollisesti se on uudelleen tapetoitu silloin ja verhoiltu. Aikaisemmin verhot olivat pidempiä eikä noin lyhyitä. Verhojen välissä on pitsiä, joka on modernia tekokuituista kovaa konepitsiä, jollaista näki 50-60-luvuilla ikkunoissa.

Nukketalokokoelmassani on keittiömalleja eri vuosikymmeniltä, paitsi ei 50-luvulta, se puuttui.

http://dollhousedreams.free.fr/

Ihastuin tähän kukkaselliseen olohuoneeseen. Sitten piti löytää 50-luvun keittiö. Se olikin haastavampaa. Lopulta löysin tämän 50-luvun alusta, koska muistuttaa vielä 40-lukua. 50-luvun loppua kohti värit muuttuivat heleiksi, voimakkaammiksi ja värikkäämmiksi. Kaappien määrä lisääntyi ja keittiökoneistus tekniikan kehityksen mukana. Ennen oli ripustettu keittiön työkalut ja astiat seinille kuin koristeeksi. 

Nämä huonekalut on valmistettu Saksassa, paitsi hella Italiassa. Saksalaiset ovat mestareitä valmistamaan eri vuosimalleja ja tyylejä oikeiden huonekalujen tapaan.

Molemmissa kerroksissa näkyy nyt tyypillinen 50-luvun tyyli, huonekalujen jalat.

Matoksi tein palan kutomaani punaista pellavapöytäliinaa, ja siihen hapsut. 

Keittiöpiika vielä keittiöön, että on elävämpi, kun näyttää asutulta. Yläkerran nuken sain kalusteiden mukana.