sunnuntai 9. heinäkuuta 2023

Viime vuonna heinäkuussa

Tein uuden videon viime vuonna ostamastani englantilaisesta 1890-luvun nukketalosta. Silloin sanoin, että kestää vuoden verran se sisustaa. Pikkuhiljaa olen sitä sisustanut sen jälkeen, mutta täydentää voi sitä vielä.

Olen sen sisäkattoa korjannut maalilla, koska oli rumia kosteustahroja. Ja lattiasta otin muovimaton pois, ei se alkuperäinen ollut, nätti puu tuli sen alta esiin. Ikkunoita korjasin, koska oli tapetoitu uudestaan myöhemmin ja jätetty ikkunan reunukset epäsiisteiksi, siistin ne ja tein silkkiverhot.

Kuulin kansainvälisiltä nukketalonettisivuilta, että tämä nukketalo ei edusta mitään erikoista tyyliä, vaan muistuttaa englantilaisia kaupungin viktoriaanisia lähiötaloja yksinkertaisine fasadeineen, joita näkee paljon samanlaisia. Katto on erityylinen aumakatto. 

Englannissa ja Amerikassa on ollut tapana rakentaa kotitalo nukketalokoossa lapsille. Ja tämäkin voi olla sellainen. Myyjä sanoi sen olleen samassa suvussa monta sukupolvea. 

Sitävastoin myyjän kertomisiin ei voi aina luottaa. Hän sanoi sen olevan kuningatar Anne-tyylinen. Kaikki, joilta olen asiaa kysynyt jälkeenpäin, ei kukaan ole tätä sellaiseksi sanonut. Ja netissä kuningatar Anne-tyyliset talot eivät ole tällaisilta näyttäneet, kun olen katsonut. Joten myyjä sanoi vain jotakin, kun ei tiennyt. Jos ei tiedä, ei kannattaisi sanoa mitään.