lauantai 27. heinäkuuta 2013

Heinäkuu 2012 ja 2013

Eilen oli 6 museokävijää. Juuri sitä odotettiin, jotta päästiin ainakin viime vuoden tuloksiin.

Yhdistyksen kukkaroon on tullut 467 euroa tässä kuussa museokävijöiden sisäänpääsymaksuja eli 97 kävijää. Ensi keskiviikkona on 31. päivä heinäkuuta, joten plussan puolelle tulee tästä lähtien. Saa nähdä. Helpottavaa, kun ainakin samoissa ollaan nyt.

Selvää on, että jos museo olisi isommissa tiloissa Anduzessa ja jos "pommimainostettaisiin" isolla rahalla kuten kunnan museot, museokävijämäärä olisi moninkertainen. Mutta kun me markkinoidaan vaan vaatimattomasti pikkurahalla, tulokset ovat sen mukaiset.

Toisaalta vieraskirjasta näkyy, että "vieraamme" pitävät näistä "vierailuista", vaikka käynti on maksullinen. Virallisemmissa museoissa on erilaista. Vieraskirjassa on nyt monia eri kieliä, kuvassa yllä hollantia, alhaalla ranskaa. Olen pyytänyt kaikkia kirjoittamaan äidinkielellä.

Monipuolistaa täytyy kokoelmaa jatkossakin. Se on valttia. Eilen monsieur sanoi, että he olivat olleet jossakin nukkemuseossa lasten kanssa. Mutta siellä oli vain nukkeja. Täällä on sitävastoin paljon teemoja jos jonkinlaisia. Nooan arkkeja hän ihmetteli ja muita ei ranskalaisia erikoisuuksia, mistä ihmeestä olin sellaisia löytänyt.

Alimmassa tekstissä puhutaan kaikenlaisista soittimista, kuvannollisesti tai ei. Musiikki on myös mukana museossa erilaisine instrumentteineen. Kaunis "konsertti" siitä tulee, kun näkee monta soitinta ympärillään nallet muusikkoina, vaikka ei mitään kuulisi. Mielikuvituskonsertti se on. Varsinkin musiikin ystäville ja muillekin.