sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kirpputorilla

Siinä otsake, joka toistuu blogissani aina silloin tällöin.

Mutta olen viime aikoina huomannut, että ei kirpputoreja voi väheksyä. Joskus voi niihin poiketa, kun on kauppareisulla naapurikylissä. Varsinkin kun keväinen tai suomalaisittain kesäinen ilma houkuttelee. Ne ovat aina ulkoilmakirppareita vuoden ympäri. Nyt lämpötila on noussut jo 20°C. Se on poikkeuksellista. Tänä vuonna kevät on etuajassa. Puut alkavat jo vihertää ja hedelmäpuut kukkivat. Muutenkin näkyy tien varsilla kukkia.

Tässä kuvia löydöistäni. Ylimmäisenä on etelä-ranskalaisen kivitalon pienoismalli, tai se on melkein 30cm korkea. Se on pienistä kivistä tehty. 30 euroa maksoi. Yksi madame Alèsin lähellä niitä tekee ja oli kirpparilla standinsa kanssa. Nätti kokoelma pikkutaloja. Ostin tuon, koska nyt voin sanoa, että minulla on ranskalainen talo kokoelmassa, vaikka se ei ole nukketalo. Talo kuitenkin. Silloin paikalliset museokävijät ovat tyytyväisiä.

Alimmaisena on kuvassa vanhaa pitsiä, jota mies myi. Hän ei sitä paljoa arvostanut. Sain sen 4 eurolla. Naismyyjillä nuo maksavat enemmän. Pitsi on ehkä 1900-alusta. Otan selvää. Ensi tiedon mukaan se on mekaanista, joka tapauksessa vanhaa.