lauantai 15. maaliskuuta 2014

Mitä uutta nukkenallemuseossa?

http://www.flickr.com/photos/62079252@N04/sets/72157636693272466/

http://www.flickr.com/photos/62079252@N04/13168383055/sizes/l/in/set-72157636693272466/

Tässä kuva viktoriaanisesta lontoolaistalosta Silber&Fleming. Olen löytänyt sinne paljon huonekaluja. Viimeksi makuuhuoneeseen sängyn ja yöpöydän, lisäksi samoilla kaupoilla sain sinne tinasen kynttelikön takan päälle  ja posliinipöydän vihreään huoneeseen.

Alhaalla punaisessa huoneessa on Boulle huonekalut, biedermeieria, kuten makuuhuoneessa ja kirjoituspöytä vihreässä huoneessa tuoleineen.

Keittiössä on vielä aika tyhjää. Ei yhtään astiaa.

Tänään tein tummanvihreästä sametista petivaatteet uuteen sänkyyn ja lopuksi vaaleanvihreän silkkinauharusetin koristamaan tyynyä. Sama vihreä väri on viereisessä huoneessa matossa ja kirjoituspöydässä, kun se on auki. Tämä sisustus on hauskaa värileikkiä.

Nuo Boulle kalusteet ovat olleet työn takana. Kaikkein ensimmäisenä hankin tietoa kuin salapoliisi. Noin puoli vuotta olen niiden kanssa "pelannut". T.s. paljon etsinyt, löytänyt, vertaillut hintoja, eri vaihtoehtoja...Siinä ne huoneet nyt ovat lopulta kalustettuna. Tietenkin täydentää niitä voi vielä ajan kanssa. Viktoriaanisen ajan talo oli täynnä, voi melkein sanoa sekaisen näköinen ajan hengen mukaan.

Museo on vallannut taloni. En voi sitä sisustaa kuten haluaisin. Mutta nukketaloissa voin toteuttaa noita unelmiani. Siinä hyvä syy harrastukseeni.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9-Charles_Boulle

Boulle oli Ludwig XIV:n koristepuuseppä.

http://www.getty.edu/art/gettyguide/artMakerDetails?maker=959&page=1

Hiihtolomat loppuvat nyt viikonlopulla Ranskassa, huomenna voi odottaa vielä museokävijöitä, sitten hiljenee. Me ollaan hyvin samoissa viime vuoteen nähden. Pitäisi tienata 15 euroa tämän kuun loppuun mennessä, jotta oltaisiin ihan tasoissa.

Museossa on ollut ihmisiä nyt viime päivinä kuten voi toivoa lomilla.

Ranskalaiset ovat olleet tyytyväisiä, kun kuuluisat ranskalaiset Boulle huonekalut ovat myös täällä edustettuina, vaikkakin miniatyyreinä. Mutta en sano, että nekin ovat valmistettu Saksassa kuten suurin osa nukketaloista huonekaluineen. Saksa on suuri valmistajamaa. Sitä ei kaikki tunnusta.

En minä vaan ajattele Suomessa museossa ollessani, että kotimaista kaiken pitäisi olla. Olen patriootti, vaikka asun ulkomailla ja kannatan EU:ta. Pieni suomenlippu minulla on myös museossa yhdessä nukketalossa ja EU-lippusarja roikkuu ikkunasta koristamassa ja näyttämässä museota. Se on ollut hyvä maamerkki kadulla jo monta vuotta. Mutta liika oman maan intoilu sulkee pois "löytöretket." Joten lähdetään löytöretkille, tervetuloa mukaan!