sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Terveisiä Provencesta

http://www.poupees-et-jouets-de-toujours.com/

Eilen oltiin Dixoun kanssa Salon de Provencessa nukkefestivaalissa. Olen siellä käynyt vuosittain vuodesta 2007, kun edellisenä vuonna 2006 olin saanut ajokortin. Silloin ostin myös Peugeot 2005 900 eurolla, joka minulla on vielä. Vähän pelkäsin, että se menee matkalla epäkuntoon, mutta hyvin kulki. Ensi kuussa on katsastus. Toivottavasti ei ole paljon remonttikuluja, jotta saa sen läpi. Auto on välttämätön maaseudulla. Ja sen myötä on museo mennyt myös eteenpäin, kun voi markkinoida laajemmin. Vaikka internetistä on tullut melkein ykkönen tuossa markkinoinnissa. Monet paikallisetkin nykyään katsovat ensin netistä ennekuin tänne tulevat.

Kevät ei ollut pidemmällä Provencessa kuten usein on ollut. Yhtä hyvin meillä puut alkavat vihertää ja hedelmäpuut kukkia. Voikukkapeltoja näkyi kyllä keltaisena siellä paikoittain, en ole täällä huomannut. Tai ei olla oltu pitkillä lenkeillä luonnossa Dixoun kanssa.

Tuo nukkenalletapahtuma on vaan parantunut entisestään. Se on tullut kansainvälisemmäksi ja monipuolisemmaksi. Tapasin siellä englantilaisia, saksalaisia, hollantilaisia ranskalaisten lisäksi. Nuo olivat standin pitäjiä. Ja uusia kontakteja tuli paljon. Jaoin museomainoksia tilanteen tullen ja jätin niitä pinkan eteisaulan pöydälle. Olisi pitänyt enemmän jättää, koska pois mennessäni huomasin pinon jo pienentyneen.

Hintataso siellä on minun mielestäni kohtuullinen, ei kalliimpi kuin muualla, vaikka niin voisi luulla. Yleensä sanotaan, että antiikki- tai vanhan tavaran myyjät ovat kalliita. Totta on joissakin tapauksissa. Mutta tuolla kauppa ei käy, jos myyjät eivät jousta, varsinkin lama-aikana. Alennusta saa helposti, sen huomasin. Ostin nukketaloon koristeellisen rautaisen kullatun valokuvakehyksen valokuvineen 1900-luvun alkua. 10 euroa ei ollut kallis.

Siinä minun ostokseni tällä kertaa. Houkutuksia siellä oli vaikka mitä. Hollantilaisilla oli ihanin standi. Puunukkeja jos jonkinlaisia harvinaisuuksia 1800-luvulta. Muutamia nukketaloja oli myös eri standeissa, mutta ei mitään erikoisen kiinnostavaa. Tietenkin ranskalaiset Jumeau yms. kuuluisat merkit olivat hyvin edustettuina. En niitä paljoa seurannut, koska en niitä tarvitse kokoelmaan enempää ainakaan tällä hetkellä. Nukketaloon etsin sisustusta pääasiassa.

Sitten yksi mielenkiintoinen PR Bonjour! eli Hyvää päivää! Yksi madame tervehti minua yhdellä standilla jutellessani myyjän kanssa. Hän sanoi, ettekö muista minua. Olin teillä museossa tekemässä artikkelia La Vie du Jouet -lehteen vuosia sitten. Tietenkin muistin,  mutta siitä on aikaa melkein 10 vuotta, se oli vuonna 2005. Tämä ranskalainen nätti tummaverikkö oli harmaantunut osittain, joten siksi en heti tunnistanut. Annoin hänelle museomainoksen ja kerroin nukketalokokoelmasta. Hän lupasi tulla uudestaan museoon. Se tarkoitti kai uuden artikkelin tekemistä! Siinäpä hyvä uutinen. Sitä mainosta me juuri tarvitaan, kun on hiljainen talvi-kevätaika.

La Vie du Jouet-keräilylehden nimi muuttui myöhemmin Collectionneur-Chineur-lehdeksi. Ja siitä tuli samalla yleinen keräilylehti eikä vain vanhojen lelujen keräilyyn erikoistunut.
http://www.collectionneur-chineur.fr/

Meillä oli Dixoun kanssa oikein virkistävä autoretki. Stressasin ajoa taas paljon ennen lähtöä monta päivää, mutta kun oltiin tien päällä lopulta, ajopelko oli tipotiessään. Niin me "lennettin kuin linnut taivaalla". Auto antaa siivet. Vapauden riemulla ei ole rajoja.