lauantai 25. maaliskuuta 2017

Muiston palasia

Kukko laulaa tunti aikaisemmin kuin tavallisesti huomenna aamulla.

Tämä makuuhuone on alimmainen huone 30-luvun tyyliin kalustetusta nukketalovitriinistäni. Huonekalut ja pikkunallet sängyssä ovat 30-lukua. Saksalaisen Goebelin posliinikoirat ovat uudempia kuten ranskalaiset Limoge posliiniset pissapotut. Ne ovat kirpparilöytöjä naapurikylistä. Pienet puukengät ovat vanhat ja saksalainen herätyskello. Miniatyyriparfyymi on ihan uusi Dior, yhteiseltä lentomatkalta ostettu siskon kanssa. Lampaankarvanallematto on minun tekemäni. Sen tein kotoa vintistä löytämästäni lampaankarvan palasesta. Laivan iästä vasemmalla en tiedä, mutta ei se ole halpatuontia.

Tapetti on valokuvattu Juhannusruusu taulustani, jonka ostin Helsingissä asuessani. Tai oikeastaan silloin, kun olin jo pois lähdössä ja pidin yksiötäni vuokrattuna.

Tuo Runeberginkadun asunto piti saada tyhjäksi. Laiskanlinnatuolini vei paljon tilaa. Olin ostanut sellaisen antiikkisen vihreällä sametilla verhoillun. Se oli kuin unelmatuolini, joka maksoi aikoinaan 800mk. Nyt kun olin sitä myymässä vuosia jälkeen päin, sain siitä saman hinnan! Ja sillä rahalla ostin tuon M.Sihvolan maalaaman Juhannusruusutaulun muistoksi. Se oli helppo kuljettaa pois ja vei vähän tilaa. Nyt tuo taulu on täällä Ranskassa.