keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Googlaamalla seikkailemaan!

Tässä me olemme nyt mukana uudessa kuntamme vuosijulkaisu uutislehdessä. Ja tällä kertaa kunnalta pyydettiin kuvaa museosta, ei tarvinnut itse mainostaa itseään. On niin kuin sen merkki, että vähitellen museo tunnustetaan, että se on olemassa, vaikka me olemme ulkomaalaisia eikä syntyperäisiä paikkakuntalaisia.

Muuten kylämme on hyvä esimerkki sulkeutuneista nurkkapatriooteista, joille vain "omat" kelpaavat. Ts."saman kirkonkellon kuuluvuuden alla syntyneet", niin kuin ennen vanhaan, jolloin ei paljoa liikuttu oman kylän nurkilta. Kaikki löytyi läheltä, ei tarvinnut mennä merta edemmäs kalaan.

Nykymaailma on haasteellinen näille sisäänpäinlämpiäville "umpikylille", kun turistit löytävät joka paikkaan. Internetin Google tekee tunnetuksi kuvineen maapallon salaisimpia kolkkoja. Kyläpiilot vähenevät. Mentaliteetit joutuvat muuttumaan ajan mukana.

Jos nyt vertaan museon ensimmäistä vuotta 2000 tähän alkavaan vuoteen 2018, ei tämä meidän kylämme ole enää ihan sellainen "mörkökylä" kuin se alussa oli. Kehitystä on tapahtunut. Silti uutta museotaloa haettaessa ei enää toista sivukylää katsota.