torstai 8. joulukuuta 2022

Parku tuli

Tänään aloitan 82.paketin pakkaamisen. 11.syyskuuta, kun aloin, laskin, että noin 20 nukketaloa saan kuukaudessa, joten enemmän olen saanut. Toiset nukketalot, jotka isoja ja painavia, pakkaan yksinään ja sisustuksen erikseen toiseen pahvilaatikkoon.

Olohuoneeni täyttyy jo joka nurkasta pahvilaatikoilla. Laatikkovuoret kasvavat aina korkeammiksi kattoon päin.

Eilen sain valmiiksi tämän Handicrafts-nukketalon 1920-luvulta. Sen tavarat erikseen, ja nukketalo myöhemmin, koska se vaatii valtavan pahvilaatikon. 

Tätä nukketaloa olen esitellyt museokävijöille Tuulen viemää elokuvan mukaisesti Amerikan plantaasitalona ja sen jälkeen olen näyttänyt Setä Tuomon Tuvan nukketalon plantaasin orjien talona. Se taas on pienikokoinen ja valmiina paketoituna jo aikaisemmin.

https://www.flickr.com/photos/100souvenirs/sets/72157627537460651/

Siinä linkki kaikista vaiheista, kun nukketalon kunnostin ja sisustin.

Pala palalta kuin palapelin kokosin tämän sisustuksen pikkuhiljaa. Suurin osa netistä, eri puolilta maailmaa Ranskan lisäksi, Saksasta, Amerikasta, Israelista, Englannista...

Kun nyt pakkaamista varten sitä tyhjensin ja kun otin pois seiniltä taulut: Revontulet, Auringonnousu ja Auringonlasku, silloin tuli parku. Niitä näytin aina museokävijöille taskulampulla, koska kohdevalaistuis muuten liian huono. Iloitsin, kun ihmiset olivat kiinnostuneita ja seurasivat mielenkiinnolla mitä mistäkin löytyi.

Aurinko nousee ja aurinko laskee, c'est la vie. Sellaista elämä on. 

Kolmantena tauluna on Suojelusenkeli, se on makuuhuoneessa. 

Enkeleitä taas tarvitaan maantiellä, kun muuttokuorma Ranskasta Suomeen jonakin päivänä lähtee. Sitäkin pitää valmistella hyvissä ajoin, kun pakkaamisesta ei loppua näy.